Кораб, натоварен със тонове златни гвинеи, предназначени за англо-френските войски,

...
Кораб, натоварен със тонове златни гвинеи, предназначени за англо-френските войски,
Коментари Харесай

Крие ли Черно море тайната на несметно богатство?

Кораб, претрупан със тонове златни гвинеи, предопределени за англо-френските войски, евентуално е потопен край българските крайбрежия. Оценяваното на към 2 милиарда $ обаче остава неоткрито и до през днешния ден.
Д-р Найден Прахов от Центъра за подводна археология в Созопол описа пред Нова телевизия, че има доста митове и водолазите имат вяра, че в техния регион се намира този транспортен съд, само че той може да е по цялото крайбрежие отсам до Севастопол. Божидар Димитров твърдеше, че е допустимо „ Черният принц “ да е минал Босфора и попадайки в огромна морска стихия, да е потопен край крайбрежията на Странджа.
 Археолози откриха златни монети край Лом Археолози откриха златни монети край Лом
Археолози, които изследват римския кастел Алмус в Лом, откриха малко златно богатство, заяви Валери Стоичков - началник на изследване...
През 1875 година френски водолази са били по следите на изчезналия транспортен съд и в турски, и в наши води. Откриват повече от 10 потънали плавателни съда, само че не и „ Черния принц “. Безуспешни експедиции у нас вършат италианци, норвежци и германци, а през предишния век корабът е издирван и от специфична водолазна група от Съюз на съветските социалистически републики. През 90-те години на 20-ти век български океанолози и геофизици изричат мнение „ Черният принц “ лежи край българските крайбрежия. Археолози от Националния исторически музей-София, Център за подводна археология-Созопол и Регионалния исторически музей-Бургас пък в акваторията на Ченгене скеле, край нос Чироза са се натъкнали на неповторима находка. Над 400 на брой и съвсем изцяло непокътнати стъклени артефакти са открити там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР