Кораб на благотворителна организация с 33 мигранти на борда дебаркира

...
Кораб на благотворителна организация с 33 мигранти на борда дебаркира
Коментари Харесай

Кораб с 33 мигранти акостира на остров Лампедуза

Кораб на благотворителна организация с 33 мигранти на борда дебаркира тази нощ на южния италиански остров Лампедуза, а два кораба на други две неправителствени организации, пренасящи повече от 500 бежанци, са още в морето, съобщи Ройтерс.

Властите разрешиха на спасителния кораб “Луис Микел “ да дебаркира, тъй като е бил изложен на мощни ветрове, съобщи италианското радио РАИ (RAI). Италианското вътрешно министерство отхвърли да разяснява обстановката. 

Два кораба на неправителствени организации – " Гео Баренц " и “Хюманити 1 “, на които се намират повече от 500 индивида, към момента чакат да стигнат до сушата. Не е ясно по кое време ще бъдат позволени да влязат в безвредно пристанище. В сряда на кораба " Гео Баренц " се роди бебе, което бе превозено по въздух в Сицилия.

Спасителната организация " SOS Humanity " сподели, че след три избавителни интервенции, осъществени през последните дни по време на влошаващи се метеорологични условия, на плавателния съд “Хюманити 1 “ са останали 261 души, в това число 30 дами, някои от които са бременни. На борда е имало над 90 малолетни лица, множеството от тях без компаньон.

Въпреки молбите за помощ, отправени по време на избавителните интервенции към Италия и Малта, не се е стигнало до съгласуваност сред избавителните центрове, се споделя в изказване на неправителствената организация.

Нарастващият брой мигранти, блокирани в морето, основава риск от нова борба с дясното италианско държавно управление. Миналия месец Рим одобри три кораба с мигранти на неправителствената организация, само че отхвърли да одобри и четвърти, принуждавайки го да поеме към Франция с близо 230 души на борда. Ситуацията провокира напрежение сред двете страни. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР