Координационното звено начело с министъра на икономиката Христо Алексиев да

...
Координационното звено начело с министъра на икономиката Христо Алексиев да
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Високите цени на храните се оказаха особено “вкусна” тема за всички

Координационното звено отпред с министъра на стопанската система Христо Алексиев да измисли механизъм за надзор и наблюдаване на високите цени на храните - това разпореди при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Гълъб Донев.

“Поскъпването на питателните артикули е сензитивен въпрос, дори мъчителен за огромна част от хората в България. В резултат на напъните на държавното управление в последните седмици започнаха да излизат на ярко някои нелоялни практики “, сподели той. 

“От началото на февруари, когато организирах среща с министри и шефове на организации и комисии, тематиката за цента на храната се оказа изключително вкусна за всички, някои искрено злоупотребиха като си приписаха услуги за рухване на цените или като използваха цената на сиренето, с цел да отклоняват или притеглят вниманието на публиката ”, добави министър председателят. Донев описа, че в последно време забелязал и опити от страна на питателните вериги за трайни промоции на някои храни. Тепърва обаче кабинетът ще направи среща с шефовете им, както и с производителите за намаляването на цените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР