Координаторът по сигурността на Олимпийските игри в Париж Зиад Хури

...
Координаторът по сигурността на Олимпийските игри в Париж Зиад Хури
Коментари Харесай

Скандал разтресе организацията на Олимпийските игри в Париж през 2024

Координаторът по сигурността на Олимпийските игри в Париж Зиад Хури подаде оставка след отстраняването му от служба поради хипотетично неуместно държание по отношение на жена през 2021 година Това разкри Агенция Франс Прес. В формалния бюлетин на Олимпийските игри в неделя се показва, че функционалностите на Хури са били „ прекъснати по негова молба “.

53-годишният Хури беше обект на тъжба след неуместни забележки, за които се твърди, че е направил по време на пътешестване до Лондон през декември 2021 година

Според Министерството на вътрешните работи на Франция той е бил отхвърлен от служба на 21 март „ като защитна мярка “ в очакване на административно следствие.

Резултатът от това следствие е трябвало да бъде оповестен „ в границите на един месец “, само че към момента не е оголен.

Комисията за инспекция, която извърши следствието, реши, че няма причина да рапортува случая на френската правосъдна система „ при цялостна самостоятелност и предвид на данните, с които е разполагала все още на своите изводи “.

Срещу Хури, който беше назначен на държавна служба през юни 2021 година, обаче бяха повдигнати и други обвинявания.

Преди да заеме този пост, Хури управлява сигурността по време на футболния шампионат Евро 2016 във Франция, макар че към момента не е посочен негов правоприемник.

Това се случва, откакто президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах още веднъж прикани за връщането на съветските и беларуските спортисти в надпреварите като неутрални лица след среща с френския президент Еманюел Макрон в Париж през уикенда.

Миналия петък Бах и Макрон разискаха Олимпийските игри в Париж през 2024 година и потвърдиха, че решението по отношение на присъединяване на съветските и беларуските спортисти ще бъде „ взето навреме от МОК “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР