Конюнктивитът може да показва инфекция с щама на коронавирус Omicron.

...
Конюнктивитът може да показва инфекция с щама на коронавирус Omicron.
Коментари Харесай

Британски лекар предупреди за нов симптом на Omikron

Конюнктивитът може да демонстрира зараза с варианта на ковид Omicron. Това съобщи английският терапевт Нина Аслам, чиито думи се цитират от Daily Express.

Според английски данни от научния план ZOE Коронавирус Study, единствено 50% от пациентите с варианта Omicron изпитват три типичен признака на ковид, в това число тресчица, кашлица и загуба на миризма.

Повечето обаче изпитват конюнктивит. Според специалиста, коронавирусът може да влезе в тялото благодарение на клетъчни рецептори, които са в очите, написа Reedus.

Те се намират в клетките, които покриват ретината, бялото на окото и клепачите, отбелязва тв " Звезда ". Аслам означи, че при Omicron конюнктивитът може да се появи даже при асимптоматично протичане на болестта, написа NSN. Конюнктивитът е инфектиране на лигавицата на окото, породено от алергична реакция или зараза (вирусна, рядко бактериална).
Свързани вести БГ лаборатории: 80% от PCR пробите ни за коронавирус са Омикрон Докога Омикрон ще вилнее в България? Проговори откривателката на варианта Руски имунолог изброи признаците на Омикрон Проф. Балтов: Омикрон пробива имунизациите, припомня на уханския вид Проф. Иво Петров: Големите убийци на нашето съвремие не са вирусите, а новият Коронавирус проект e пагубен Кунчев: Новите случаи на Омикрон през февруари ще са по 70 000 на ден
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР