Конюнктивитът може да е признак за COVID-19. Това обясни доцент

...
Конюнктивитът може да е признак за COVID-19. Това обясни доцент
Коментари Харесай

Лекар каза първия знак за Ковид

Конюнктивитът може да е симптом за COVID-19. Това изясни доцент лекар Александър Оскар, шеф на Клиниката по очни заболявания в „ Александровска болница ” и Лекар на годината, съобщи Нова тв. Заразата може да влезе в организма ни през очите, само че главно прониква през устата, изясни още доктор Оскар.

„ Една от клиничните изяви на Коронавирус може да е конюнктивит, само че първоначално, преди да се разгърне и друга клинична симптоматика ”, изясни доктор Оскар. Той посъветва хората да внимават и да не си пипат очите. Не би трябвало да се прекалява с дезинфектантите за ръце. Ако пипнем очите си с ръце, които преди малко се напръскали с дезинфектант, и усетим парене, би трябвало да ги измием щедро с вода.

„ Ако това не помогне, би трябвало да се потърси консултация със експерт, тъй като може да се стигне до химическо изгаряне на очите ”, изясни доктор Оскар. Той предизвести, че COVID-19 е съществено заболяване, само че би трябвало да се научим да живеем с него. Д-р Оскар не чака ваксина преди лятото на 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР