Конвой с междуконтинентални балистични ракети - МБР попадна в задръстване

...
Конвой с междуконтинентални балистични ракети - МБР попадна в задръстване
Коментари Харесай

Междуконтинентални балистични ракети в задръстване в Москва

Конвой с междуконтинентални балистични ракети - МБР попадна в запушване в Москва, оповестява " Спутник ". Ракетните войски вършат сходни пътувания до подготвителна зона отвън Москва всяка година, с цел да репетират за годишния церемониал за Деня на успеха.

Конвой от мобилни ракетни системи Ярс са уловени при тежък трафик по околовръстния път на Москва. Кадри демонстрират ракетите, съпроводени от полиция, противопожарна работа и транспортни средства за поддръжка, които се движат по автомагистралата.

Според съветското министерство на защитата ракетните системи се насочват към подготвителните площадки на Алабино отвън Москва, като правят 400-километрово пътешестване от Ивановски район, с цел да се приготвят за годишния церемониал на 9 май, отдаден на успеха на съюзническите сили против нацистите през Втората международна война.

Системата Ярс - RS-24 Yars (името на НАТО е SS-27 Mod 2) е едно от най-новите стратегически оръжия на Русия и е въведено в стратегическите сили през 2010 година

Наред с други мобилни системи, в това число Топол и Топол-М, оръжието е един от основните съставни елементи на съветската стратегическа триада, ориентирана към опазване на световния стратегически баланс и попречване на въоръжената експанзия против Русия и нейните съдружници.

Москва е известна с тежки тапи в пикови часове, като организацията за ръководство на трафика INRIX я класира преди всичко измежду най-претоварените градове в света през 2018 година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР