Конвенцията представлява единна правна рамка за защита на жените срещу

...
Конвенцията представлява единна правна рамка за защита на жените срещу
Коментари Харесай

На 1 октомври Истанбулската конвенция ще влезе в сила за ЕС frognews.bg

Конвенцията съставлява единна правна рамка за отбрана на дамите против всички типове принуждение. Тя си слага за цел да предотвратява и преследва насилието против дами и домашното принуждение, както и да обезпечи изчерпателен и координиран метод, се показва в известието.

 

Споразуменията, подписани от Европейски Съюз, са наложителни за страните от Европейски Съюз и за европейските институции, означи по този мотив представител на комисията на конференция. Задълженията по конвенцията ще се ползват, когато страните подхващат дейности, обхванати от европейското законодателство, посочи той.

 

Говорителят добави, че всички страни от Европейски Съюз са подписали документа, а до момента 21 са го утвърдили. Той увери, че Европейска комисия беседва с всички наранени страни по въпроса за ратификацията. По неговите думи диалозите обгръщат също предлагането на Европейска комисия на всички места в Европейски Съюз насилието против дами и други похищения, учредени на пола, да бъдат оповестени за закононарушение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР