Концертът Ново поколение ще се завърне в рамките на 53-я

...
Концертът Ново поколение ще се завърне в рамките на 53-я
Коментари Харесай

Млади композитори получават шанс за концерта “Ново поколение”

Концертът „ Ново потомство ” ще се завърне в границите на 53-я Международен фестивал „ Софийски музикални седмици “, оповестиха от Държавна Опера – Русе. Главният диригент Димитър Косев и Русенската филхармония са в търсене на новото потомство български композитори, с цел да основат един паметен концерт на 25 юни на сцената на Зала „ България “.В първото издание на концерта през 2021-ва бяха изпълнени международни министър председатели, както и премиерни осъществявания за България на творби от композитори като Румен Бояджиев-син, Ангел Заберски-син, Минко Ламбов, Георги Стрезов, Васил Бележков, Добромир Кисьов и Георги Андреев.Идеята и идеята на „ Ново потомство “ е да предизвиква и поддържа написването на нови български симфонични творби и да ускори интереса на младите музиканти в България към композирането на оркестрова музика.

Ако сте композитор и желаете Вашето произведение да бъде изсвирено от един от най-хубавите симфонични оркестри в България, в този момент е Вашият късмет.

За да вземете присъединяване в формалната селекция на „ Ново потомство “, би трябвало да имате приключено произведение за симфоничен оркестър или камерен/щрайх оркестър.

Приемат се и творби за солист/и и оркестър, като солистите би трябвало бъдат обезпечени от композитора.

Можете да изпращате вашите аудио/midi. файлове и партитури на готовите творби на [email protected] и след формалната селекция на творбите, ние ще се свържем с Вас, пишат уредниците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР