Концернът Volkswagen в най-скоро време ще има нов ръководител. Очаква

...
Концернът Volkswagen в най-скоро време ще има нов ръководител. Очаква
Коментари Харесай

Медиите в Германия „уволниха” шефа на Volkswagen

Концернът Volkswagen в най-скоро време ще има нов началник. Очаква се сегашният гавен изпълнителен шеф Матиас Мюлер да бъде уволнен най-късно до петък (13 април), а мястото му да заеме Херберт Дийс.
Информацията е на медиите в Германия, съгласно които Мюлер няма шансове да резервира постта си, макар че договорът му е до 2020 година Неговият правоприемник Дийс е ръководителя на Борда на шефовете на компанията Volkswagen. Според The Wall Street Journal, оставката на Мюлер към този момент е реалност, като топ-мениджърът единствено е оповестил предпочитание за промени в управлението.
Самият Мюлер се задържа на постта малко повече от 2 години. През есента на 2015 година той размени тогавашния необут на концерна Мартин Винтеркорн, който подаде оставка поради абсурда с манипулираните дизелови мотори. Срещу Мюлер, Винтеркорн, както и шефът на Надзорния съвет на Volkswagen AG – Дитер Печ, към този момент се води дело в Германия за операция с акциите на концерна на борсовите пазари.
Мюлер е обвинен, че не е разкрил пред проверяващите абсурда, станал прочут като „ Дизеглейт”, цялата информация по случая. Преди да ограви Volkswagen топ-мениджърът беше отпред на Porsche – една от фирмите в концерна.
Самият скандал досега коства на немския производител над 14 милиарда $, като се чака тази сума да се усили доста. В Съединени американски щати съдът към този момент подреди на Volkswagen да изкупи всички коли с манипулирани мотори, а каузи против концерна се водят в редица страни по целия свят.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР