Концентрацията на парниковите газове, загряващи климата, е достигнала рекордно високо

...
Концентрацията на парниковите газове, загряващи климата, е достигнала рекордно високо
Коментари Харесай

ООН: Нов рекорд на парникови газове, които загряват климата

Концентрацията на парниковите газове, загряващи климата, е достигнала рекордно високо ниво, предизвестява нов отчет на Световната метеорологична организация към Организация на обединените нации.
Скоковете в главните газове, измерени през 2018 година, са били над междинното за последното десетилетие, показвайки, че дейностите във връзка с сериозното състояние с климата към днешна дата нямат резултат в атмосферата, написа " Гардиън ".
Повишаването на концентрацията на газове с парников резултат неизбежно следва от продължаващото повишаване на световните излъчвания, което беше несъмнено като " брутална вест " за 2018 година Световните учени пресмятат, че излъчванията би трябвало да спаднат на половина до 2030 година, с цел да има добър късмет за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий, оттатък които стотици милиони хора ще страдат от повече горещи талази, суши, наводнения и беднотия.
Докладът е открил, че междинната централизация на CO2 в международен мащаб е достигнала 407,8 частици на милион (ppm) през 2018 година, което е нарастване по отношение на 405,5 частици през 2017 година Тя е към този момент с 50% по-висока спрямо 1750 година, преди индустриалната гражданска война да провокира всеобщо изгаряне на въглища, петрол и газ.
От 1990 година увеличението на равнищата на парниковите газове е засилило нагряващия резултат на атмосферата с 43 %. По-голямата част от нагряването - четири пети - се предизвиква от CO2. Но концентрациите на метан и азотен оксид, двата други съществени парникови газа, също са се нараснали през 2018 година с по-голямо количество от средногодишното за последното десетилетие.
Метанът, който се създава от добитък, оризови полета и употреба на изкопаеми горива, е виновен за 17% от загряващия резултат. Концентрацията му в този момент е повече от двойно по-висока от времената преди индустриалната ера.
Азотният оксид, който идва от използването на тежки торове и горски пожари, в този момент е с 23% по-висок, в сравнение с през 1750 година Наблюденията са направени от мрежата Global Atmosphere Watch, която включва станции в Арктика, високи планини и тропически острови.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР