Контролирането на високото кръвно налягане е свързано с промени в

...
Контролирането на високото кръвно налягане е свързано с промени в
Коментари Харесай

Бирата и кръвното

Контролирането на високото кръвно налягане е обвързвано с промени в диетата, правене на постоянни физически извършения, отричане на цигарите и загуба на в допълнение тегло, в случай че е сте с наднормено такова.

Докато пиенето в умерени количества може да бъде ОК, за някои пациенти, то други би трябвало да избегнат изцяло използването на алкохол, тъй като това може да повлияе на кръвното налягане.

Вярно е, че пиенето на бира може да увеличи кръвното налягане, само че в умерени количества бирата може да бъде потребна за сърцето.

Повечето лекари поучават своите пациенти с хипертония, или високо кръвно налягане, да понижат потреблението на алкохол.

Бирата е по-благоприятната алкохолна напитка от останалите, тъй като тя съдържа доста повече хранителни субстанции, като протеини, витамини В и минерали като магнезий, кадмий и желязо.

Изследователи са разкрили, че една до две бири дневно обезпечават 14 % от питателните калории, 11 % от хранителния протеин, 12 % от диетичните въглехидрати, 9 % от фосфора в храната, 7 % от рибофлавина и 5 % от ниацина.

Професор по вътрешна медицина в Университета в Тексас, прави 40 годишно изследване за лекуването на хипертония. В изследването вземат участие 70 000 дами, които пият в умерени количества бира, вино и различен алкохол.

Той открива, че метода по който е направена бирата и обезпечава много от потребните витамини и субстанции, намиращи се в листата на зеленчуците. Оказало се, че дамите които пиели бира страдали доста по-рядко от хипертония в сравнение с тези които пиели различен тип алкохол.

И въпреки всичко бирата е алкохол. И като всички типове алкохол, подвига кръвното налягане. Множество изследвания еднопосочно потвърждават, че пиенето на повече от две бири на ден освен покачва кръвното налягане, а и усилва сърдечната периодичност.

Въпреки, че този резултат може да бъде краткотраен при систематичната консумация на бира, той може да се трансформира в непрекъснат. Пиенето на огромни количества бира освен покачва кръвното налягане, което пък от своя страна кара сърцето да работи по интензивно, а и води до увреждане на кръвоносните съдове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР