Контролът за изпускане на водата, техниката позволило на-тежкият период да

...
Контролът за изпускане на водата, техниката позволило на-тежкият период да
Коментари Харесай

Акад. Денков: Най-критичният период след наводненията е преминат. Възстановяването ще струва милиони

Контролът за изпускане на водата, техниката разрешило на-тежкият интервал да бъде овладян. Непосредствената заплаха към този момент понижава, рисковете понижават.

 

Това съобщи министър председателят Николай Денков във Враца, където организира среща на спешния щаб за наводненията в региона.

 

" Трябва да внимава за обитаемоте места по поречието, където водите могат да се повишават известно време. Но по всичко наподобява, че най-критичният интервал е преминат ", съобщи той.

 

По думите му координацията сред органите е била доста добра и това разрешило да не се стигне до по-сериозни обстановка.

 

На срещата било разисквано интервала в идващите дни по какъв начин да се опишат поръчките на хората за помощи оптимално бързо до края на месец юни да се изплатят обезщетения.

 

Премиерът уточни, че  има четири линии по които може да се помогне на потърпевшите от наводненията. Едната е да получат помощ от 1512 лв., като оптималната помощ.

 

Втората линия е за развалени уреди. Сумата може да стигне до 2500 лева

 

Третата линия е където е залята кухнята и не могат да употребяват уредите, потърпевшите ще могат да употребяват услугата за безвъзмезден обяд.

 

Четвъртата линия е линия на организацията по заетостта – да се наемат хора, които да се включат в почистването на улиците и дворовете.

Премиерът акцентира, че паралелно с това ще би трябвало да се придвижи подготовката за развалените мостове и уличната настилка.

 

" Възстановяването на инфраструктурата ще коства милиони левове, би трябвало да се създадат оценки ", уточни акад. Николай Денков.

 

" Нека да създадем оценките, да забележим какви ще са оценките. Преди това не желая да приказвам с цифри ", уточни Денков.

 

По думите му кметовете сложили въпроса за това, че не се работело регулярно, когато имало проблем. Според тях се работели, единствено когато зародило някаква рецесия. Премиерът съобщи, че се е наел това да не се повтаря.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР