Контрабандни изделия от благородни метали за близо 30 000 лева

...
Контрабандни изделия от благородни метали за близо 30 000 лева
Коментари Харесай

Задържаха над 1.8 кг контрабандни златни и сребърни накити на Капитан Андреево

Контрабандни произведения от благородни метали за близо 30 000 лв. откриха митническите чиновници в дамските чанти на пет румънски гражданки, влизащи в страната от Турция.

На 11 май, към среднощ, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево дошъл рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител. Той е оповестил в зоната за митнически надзор, че придвижва 234 текстилни произведения - облекла и 36 парфюма, носещи лога на известни марки, оповестяват от Агенция " Митници ".

Стоките са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. Пътниците декларирали, че не придвижват артикули и валутни полезности за обявление.

При последвалия подробен митнически надзор в дамските чанти на пет румънски гражданки са открити пакети със златни и сребърни бижутерийни произведения - гривни, пръстени, медальони, огърлици, обеци.

Две от пътничките пренасяли общо 200.51 грама, произведения от злато, а другите три - 1660.5 грама, произведения от сребро. Според експертизата на вещото лице накитите с общо тегло 1861.01 грама са на стойност 29 011 лв..

На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР