Контрабандисти на цигари са арестувани при полицейска акция на пътя

...
Контрабандисти на цигари са арестувани при полицейска акция на пътя
Коментари Харесай

ОБЗОР: Арести и мъртво младо момиче край Пловдив

Контрабандисти на цигари са задържани при полицейска акция на пътя за Карлово, научи TrafficNews. Престъпниците, които се придвижвали с лек автомобил „ Мерцедес” и бус ”Фиат”, са арестувани на входа на Граф Игнатиево. Двама мъже са били извадени от колите и са оковани с белезници, оповестява кореспондент на уеб страницата, който е на място.

Изграждането на нова детска градина започва в микрорайон А5 в Тракия до блок 126. Първата копка бе дадена от градоначалника Здравко Димитров, вицето му по строителство Пламен Райчев и районният кмет Костадин Димитров.

Кметът Здравко Димитров още веднъж заяде общините „ Родопи” и „ Марица” този път за построяването на инфраструктура. В последно време градоначалникът нееднократно съобщи, че през няколко месеца го глобяват поради мръсния въздух, въпреки че огромна част от печките на твърдо гориво са в двете общини.

Репликата от страна на кмета на " Родопи " не закъсня.

Има сериозен интерес от редица банки, които да дадат на Община Пловдив заем за построяването на спортните обекти за 50 млн. лв.. Кметът Здравко Димитров съобщи, че е изпратил запитването и изискванията на градските управляващи, като към този момент се чакат предложения от финансовите институции.

Откриха безжизненото тяло на 26-годишната Кристиана Делякова в Старосел. По непотвърдена информация трупът е открит в дома ѝ, където живеела дружно с Емил Тафров и 2-годишното им дететнце. По натрупа на дамата са открити прободни рани. Мъжът ѝ е задържан. Разследва се две версии:

Проекти за близо 30 млн. лв. в Пловдив не могат да започват поради повишението на цените и неспособност за анскесиране.

Членовете на Висш съдебен съвет единомислещо откриха процедура за предварително преустановяване мандата на основния прокурор Иван Гешев. 17 от членовете на Съвета гласоподаваха " за ", никой не се разгласи " срещу ". Нямаше и " въздържал се ".

Ето по кое време ще се гледат основанията всъщност:

Ковид остъпва. Регионът, в който попада Пловдивска област, първи ще влезе в стадий 0 от проекта за справяне с Коронавирус пандемията. Едва 9 са новите случаи в Пловдив за миналото денонощие при 226 са новозаразените с COVID-19 лица в народен проект.

Националната здравноосигурителна каса към този момент не заплаща Коронавирус пътеката на лечебни заведения без интензивно поделение. Това заяви пред TrafficNews шефът на МБАЛ " Св. Мина " проф. Петър Петров. Промяната е от 1 април, след отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура.

Спешни спешни ограничения по укрепването на ръбовете на откъснатия откъс от сграфитото " Захарий Заограф " на Димитър Киров в Стария град е първата стъпка, която реставраторите ще подхващат. Само по този начин ще има някаква гаранция, че процесът на рушене ще спре. Припомняме, че бурята в петък в Пловдив нанесе тежки вреди на творбата, която великият пловдивски художник създава през 1968 година

Цената на петрола на международната борса продължава да пада със всеки минал ден, само че всеобщите горива по родните бензиностанции трайно задържат цена над 3 лв. за литър.

Изгнила тръба, която не е записана в подземния указател, наложи разкопаването на ул. „ Луда Яна “ в Кършияка. Ремонтът очакван за осъществяване през почивните дни, се проточи и до през днешния ден, видя кореспондент на TrafficNews . Работници от EVN са на терен в понеделник заран, поради зародилата повреда по топлопреносното трасе на улицата.

Министерство на вътрешните работи разгласява листата със 116 следствия, за които уточни, че прокуратурата не дава позволение за реализация. По доста от тях материалите от инспекциите на Министерство на вътрешните работи са изпратени, само че няма информация какво се случва.

Доклад на министерството на финансите демонстрира, че в доста от общините в 90% от случаите е избиран един единствен реализатор, до момента в който Владислав Горанов е бил министър. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след разпита му в прокуратурата.

Десет надпревари, седем първи и три втори места – по този начин завърши през вчерашния ден ски-сезонът на пловдивчанката Азалия Александрова. В последното вътрешно съревнование на нейния ски клуб „ Пампорово “ тя изпревари всички девойки от 8 до 16 години и още веднъж подвигна купата на успеха. Шампионката на ски на България се състезава във възрастова група U12 /до 12 години/. Момичето е цялостна отличничка в пети клас от главно учебно заведение „ Кочо Честеменски “ - Пловдив.

Русия изиска среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради " ненавистните провокации ", осъществени съгласно нея от Украйна в град Буча, съобщи Франс прес. Припомняме, че съгласно Украйна там е имало всеобщи убийства на цивилни, като медии разпространиха потресаващи фрагменти. Русия обаче твърди, че изказванията не са правилни.

Районът към реката в Първенец напълно умерено може да бъде комплициран със бунище. Пейзажите на местността съответстват с визията за място, на което всеобщо се изхвърля регламентирано отпадък и то извозван от камиони. Реката минава през селото и продължава през земеделските площи в землището на обитаемото място. Именно регионът отвън Първенец постоянно служи за място за изхвърляне на отпадък на десетки извършители, макар всички забрани.

Тротоар в центъра на Пловдив е трансфорат в паркинг. Ежедневно коли завземат тротоара, който се намира на ул. „ Драгота” 24, алармира четец на TrafficNews. Проблемът с паркирането в региона е доста сериозен.

На 86-години си отиде живата история на българския авто бизнес Борис Мареков. В началото на 90-те години той основава компанията “Мото-Пфое " - представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в България и работи в нея като съветник съвсем до последно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР