Контейнери за разделно събиране на текстилни продукти вече са монтирани

...
Контейнери за разделно събиране на текстилни продукти вече са монтирани
Коментари Харесай

Контейнери за стари дрехи и обувки вече са поставени в Ямбол

Контейнери за разделно събиране на текстилни артикули към този момент са инсталирани в Ямбол. В тях може да се изхвърлят и обувки, хавлиени кърпи, завеси, пердета, както и други произведения от текстил или кожа. Новите съдове са сложени на шест места, като множеството са ситуирани наоколо до огромни търговски вериги: ул. " Арда " 7, ул. " Руен ", в ж.к. " Златен Рог " до блок 5, ж.к. " Диана " 187 и на площад " Страшимир Кринчев " в квартал " Каргон ".
Контейнерите са с съдържимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част ясно е разказан методът на приложимост.

Важно условие е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат авансово опаковани в затворена торба. Забранено е изхвърлянето на всевъзможни други типове боклуци (сред които пластмаса, стъкло, метал, хартия и др.) в контейнерите.

Съдовете ще се обслужват един път седмично. Въвеждането на новата система от профилирани съдове за разделно събиране на ненужни облекла и обувки ще помогне за затварянето на виталния им цикъл по екологичен метод и по този начин те ще бъдат рециклирани или употребявани още веднъж. Община Ямбол приканва жителите да не разпиляват или замърсяват пространството към контейнерите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР