Консумирането на власт сближава - към края на редовното правителство

...
Консумирането на власт сближава - към края на редовното правителство
Коментари Харесай

Миков : Консумирането на властта сближава

" Консумирането на власт сближава - към края на постоянното държавно управление на Денков се работи в обединен строй - няма политически разлики, няма ги и междуличностните разлики, необятно експонирани в предизборната акция ". Това разяснява пред Българска национална телевизия някогашният ръководител на Народното събрание и вътрешен министър Михаил Миков.

Според него приемането на обединението може да бъде обяснено с незаинтересованост у гласоподавателите. Смята, че тя ще си проличи и на евроизборите тази година.

" Обществената сила е на ниско ниво и няма политически дразнител, концепция или групировка, която да се яви като опция на днешното статукво ".
Михаил Миков дефинира като безсрамен избора на новите конституционни съдии след приемането на поправките в главния закон.

" Тази стъпка се прави, откакто две години не е запълнен мандатът. Решението, с което се избират за 9-годишен мандат, откакто е ясно, че тук става въпрос за друго пояснение на Конституцията, всичко това е надменно, вулгарно и безочливо. Чест прави на адвокатската колегия, че споделя каквото мисли ".

Управляващите ще се схванат и за останалите регулатори, разяснява Миков и попита може ли демокрацията да действа обикновено когато така наречен самостоятелни регулатори се попълнят в границите на подобен вид политическа настройка.

Определи като казус обстоятелството, че опозицията от ден на ден се изключва от работата на Народното събрание, от управленията на комисиите.

" Сега се прави поради " Възраждане ", само че то визира всички опозиционни партии. Опозицията схваща, че и да има реакция в същото време на консолидиране на ръководството, тя няма да бъде кой знае какъв брой чута. Днес е тази съпротива, единствено че практиките на ръководещото болшинство на следващия ден могат да се харесат на някой различен.

В опозицията също има разграничителни линии, тъй като всеки се бори за личната си идентификация и въздействие, разяснява още Михаил Миков.

" Българска социалистическа партия деградира и не може да съставлява ползите на лява България, все по-трудно намира път да слага въпросите, които вълнуват елементарните хора в България ", счита някогашният ръководител на левицата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР