Италианската министърка на туризма Даниела Сантанче стана обект на разследване

...
Италианската министърка на туризма Даниела Сантанче стана обект на разследване
Коментари Харесай

Под прицел: Италианска министърка точила държавни средства за частните си фирми

Италианската министърка на туризма Даниела Сантанче стана обект на следствие  по съмнения в машинация, осъществена по време на коронавирусната пандемия в Италия, която е нанесла ущърб на страната, съобщи Франс прес.

Политици от опозицията желаеха незабавно оставката на министърката, която е авторитетен член на партията на премиерката Джорджа Мелони „ Италиански братя “.

Прокуратурата в Милано е поискала следствието против Сантанке и други лица, както и против две подразделения на прес групата " Визибилия ", в която Сантанке е имала акции по времето на пандемията. Разследването се води поради хипотетична машинация в ущърб на Националния социално-осигурителен институт.

Става дума за нередности по отношение на 13 чиновници на подразделенията на компанията, които са били пуснати в по този начин наречения механически отпуск, при което страната би трябвало да изплаща помощи на тези хора. Всъщност чиновниците са траяли да правят работата си, а посредством хипотетичната лъжлива скица компанията е получила публични средства, предопределени за компании в затруднено състояние поради пандемията.

Сантанче продаде акциите си във " Визибилия ", когато беше назначена за министър в кабинета на Мелони през октомври 2022 година Министърката споделя, че не е направила нищо неправилно. Срещу нея към този момент имаше избор на съмнение в Народното събрание, само че той беше несполучлив. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР