Консумацията на подсладени със захар напитки води до косопад сред

...
Консумацията на подсладени със захар напитки води до косопад сред
Коментари Харесай

Сладките напитки водят до косопад при мъжете

Консумацията на подсладени със захар питиета води до косопад измежду мъжете. Това разкри екип от експерти на Университета Цинхуа в Пекин, Китай. Косопадът от мъжки вид е най-често срещаната форма на косопад, която визира от 30% до  50% от мъжете наближаващи 50-годишна възраст.
Прочетете още
Заради забележителното повишение в честотата на мъже с косопад - с към 5% за интервал от 10 години, учени наблюдават особеностите в всекидневието на засегнатите, с цел да дефинират вероятните рискови фактори за поява на този проблем.

В изследването на експертите от Университета Цинхуа са включени 1028 студенти и преподаватели на междинна възраст 28 години от 31 провинции в Китай.

За задачата на проучването участниците попълнят въпросник, в който дават съществена социално-демографска информация, разказват положението на своята коса, техния диетичен банкет, особеностите в метода им на живот, както и техния психически статус.

Количеството на употребяваните подсладени питиета е несъмнено от отговорите им на характерен въпросник за питиета, който наблюдава техния банкет през последния месец.

Някои от напитките, които участниците употребяват включват подсладен сок, други безалкохолни питиета, енергийни и спортни питиета, подсладено мляко, както и подсладен чай и/или кафе.

57,6% от включените хора в изследването оповестяват за съществуването на мъжки вид косопад.

С помощта на въпросника, експертите откриват, че по-често мъжете с косопад са в по-напреднала възраст, са сегашни или някогашни пушачи, имат по-ниско равнище на обучение, по-рядко се ангажират с разнообразни типове физическа интензивност, имат по-кратка дълготрайност на съня, претърпяли са травматична обстановка или имат посттравматично стресово разстройство, имат позитивна фамилна анамнеза за мъжки вид косопад, страдат от заболяване, което се свързва с косопад или са с боядисана или накъдрена коса.

Друга забележителна разлика, която учените означават е в потреблението на подсладени питиета. Хората с мъжки вид косопад употребяват приблизително 4,3 литра подсладени питиета на седмица в съпоставяне със единствено 2,5 литра измежду тези, които не са наранени от това положение.

Специалистите означават, че връзката сред потреблението на подсладени питиета и мъжкия вид косопад не се трансформира даже след изключване на другите странични фактори, в това число социално-демографски фактори, хранителен банкет и психически статус.

Информация за извършеното проучване е оповестена в сп. Nutrients.

 Източник: Puls.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР