Консумацията на броколи или зеле може да намали тежкото протичане

...
Консумацията на броколи или зеле може да намали тежкото протичане
Коментари Харесай

Френски учени: Броколите намаляват кожните алергии

Консумацията на броколи или зеле може да понижи тежкото протичане на кожни алергии, сочат данни от взаимно изследване на Националния институт по опазване на здравето и медицински проучвания на Франция и Института " Кюри ", представени от Агенция Франс Прес.

Според специалистите констатациите им акцентират смисъла на уравновесена диета при пациентите, страдащи от сходни кожни реакции.

Проучването, оповестено в научното списание eLife, за първи път демонстрира, че неналичието в храната на съединения, съдържащи се в зеленчуци като броколи и зеле, може да утежни кожните алергии при животни.

Известно е, че кожните алергии се предизвикват от несъответствуващ имунен отговор към съединения в околната среда, както и тежестта на протичането им зависи от голям брой фактори, в това число и от метода на хранене.

Учените са анализирали хранителни съединения, които работят върху молекула в организма, наречена рецептор за ароматни въглеводороди (AhR). Тези субстанции се съдържат в кръстоцветните зеленчуци, измежду които са и броколите.

Оказва се, че неналичието на тези хранителни субстанции при мишки е обвързвана с повече възпаления на кожата и утежняване на алергия, което не се следи при гризачи, в чиято диета участват съединенията. 

Когато тези хранителни субстанции липсват, откривателите следят свръхпроизводство на избран молекула в епидермиса на мишки. Това води до нарушавания при естественото действие на тип имунни кафези, които се намират извънредно в кожата и работят като " модулатор на кожните имунни реакции ". 

Учените демонстрират, че съединенията, които задействат рецептора за ароматни въглеводороди, управляват производството на тази молекула и в кожните кафези при хората.

" Резултатите ни демонстрират, че небалансираното хранене може да усили алергичните кожни реакции при хората ", споделя в публикувано изказване Елоди Сегура, която управлява изследването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР