Консултативният съвет за сътрудничество между държавните органи и лицата, осъществяващи

...
Консултативният съвет за сътрудничество между държавните органи и лицата, осъществяващи
Коментари Харесай

Обсъждат как и кой точно ще управлява рафинерията в Бургас при форсмажор

Консултативният съвет за съдействие сред държавните органи и лицата , осъществяващи стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис към министъра на стопанската система и промишлеността разиска през днешния ден

Механизмите по какъв начин страната да поеме оперативното ръководство на рафинерията в Бургас при положение на форсмажорна обстановка са разисквани през днешния ден на консултативния съвет за съдействие в Министерството на стопанската система и промишлеността. Припомняме, че в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Необходимо е да бъдат основани критерии и условия, на които да дават отговор особените търговски шефове на обектите от сериозната инфраструктура, какъвто е рафинерията в Бургас. Обсъждането е единствено авансово, само че съгласно министър Никола Стоянов " страната би трябвало да е готова и да реагира в границите на часове, в случай че обстановката го постанова ". Освен това законът планува тази наредба да се ползва освен към бургаската рафинерия.

Експертна работна група ще създаде методиката, по която ще се правят оценка възможните претенденти за позицията, би трябвало да бъде конкретизиран и броят на шефовете, като в закона е заложено те да бъдат до трима . Регистърът на обектите, който включва и бензиностанции, и пълначни станции ще бъде цифровизиран.

В днешното съвещание е взел участие и заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Янко Топалов, който е и зам.-председател на Консултативния съвет.

" Лукойл-България " с нов шеф - Иво Гуидо Хоскенс

Той ще смени Андрей Матюхов, който заемаше поста малко повече от две години

Припомняме, в края на февруари месец от " Лукойл " бяха дадени гаранции за застраховане на вътрешното ползване на горива в България, макар рестриктивните мерки, които се постановат около глобите, въведени от Европейски Съюз, само че по които България получи дерогация. Също по този начин компанията пое и ангажимент да продължи заплащането на предплатения , посредством който се осъществят обществени разноски у нас. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР