Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) обсъжда в понеделник необходимите

...
Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) обсъжда в понеделник необходимите
Коментари Харесай

Карадайъ напусна КСНС, ДПС няма да подкрепи актуализация на бюджета

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) разисква в понеделник " нужните финансови ограничения за превъзмогване на евентуална здравна и социално-икономическа рецесия от пандемията от Covid–19 " и възходящия миграционен напън.

Президентът Румен Радев заяви по-рано, че ще упорства политическите партии да реализират единодушие и за актуализация на бюджета.
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напусна съвещанието преди заключителната декларация и разгласи, че е имало изместване от в началото декларираните тематики - нова Covid вълна и миграционен напън. Пред публицисти Карадайъ дефинира настояванията на служебния кабинет за актуализация на бюджета като " празен чек “, поради което Движение за права и свободи няма да поддържа актуализацията. " Тръгна разглеждане на възможна актуализация на бюджета, импортирана от служебния кабинет в Народното събрание. Нашите специалисти настояват, че за пенсиите в настоящия бюджет има средства до края на годината. В плана за бюджет има планувани 1.2 милиарда (лв.) за изключителни и непредвидени разноски, т.е. празен чек по модела на ГЕРБ. Явно сега има „ нова джипка “, сподели водачът на Движение за права и свободи. Карадайъ съобщи, че така наречен нова джипка се ръководи от олигархичен кръг към предприемача Иво Прокопиев. В петък Радев обвърза връчването на втория мандат за сформиране на кабинет с актуализацията.
ГЕРБ одобри тази поръчка като ултиматум и от партията разясниха, че " Радев е рекетьор ".



В съвещанията на КСНС вземат участие ръководителите на парламентарните групи на партиите, министри, шефове на служби и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР