Имаме съгласие с Република Турция да работим в синхрон за

...
Имаме съгласие с Република Турция да работим в синхрон за
Коментари Харесай

Главчев: С Турция ще работим в синхрон за разширяване на ГКПП „Малко Търново“

„ Имаме единодушие с Република Турция да работим в синхрон за разширяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “. Това съобщи министър председателят Димитър Главчев, който дружно с посланика на южната ни съседка Мехмет Саит Уянък посетиха през днешния ден Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дерекьой “. Визитата е в продължение на работната им среща от началото на предходната седмица, на която бяха разисквани тежкият трафик, задръстванията и нуждата от разширение на пункта. В визитата се включиха още министрите на вътрешните работи Калин Стоянов, на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, на туризма Евтим Милошев, на околната среда и водите Петър Димитров, шефовете на Агенция „ Митници “ и ГД „ Гранична полиция “ Георги Димов и Антон Златанов, регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова, както и кметовете на Бургас и Малко Търново Димитър Николов и Илиян Янчев.
Прочетете още
От турска страна беше показан план за разширения на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дерекьой “, който включва уголемение и за тежкотоварни коли. Според премиера Главчев преди синхронизирането на двата плана, в България би трябвало да се организира сериозна социална полемика дали да бъде позволено преминаването на тирове през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “. Това би трябвало да бъде съобразено с всички законови разпореждания и условията на Натура 2000, защото някои от секторите са на територията на предпазена зона Странджа. Чак по-късно специалисти от двете страни ще стартират да гледат детайлите.

„ Ние стартирахме дейностите, само че пунктът няма да е подготвен по време на нашето служебно държавно управление. Основната ни задача е да проведем почтени и прозрачни избори и да придвижваме започнатите планове “, добави Главчев. В следващите дни министър председателят ще посети и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, което по данни на „ Агенция Митници “ е второто най-натоварено в света с наклонност до 2-3 година да заеме първото място. За него също има единодушие с Турция за синхронизирани дейности по разширение и рационализация.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР