Консултативна комисия от експерти по пандемията в Нидерландия препоръча налагането

...
Консултативна комисия от експерти по пандемията в Нидерландия препоръча налагането
Коментари Харесай

Нидерландски експерти препоръчаха частичен локдаун в страната

Консултативна комисия от специалисти по пандемията в Нидерландия предложи налагането на непълен локдаун в страната - първия в Западна Европа от лятото, подлагайки на напън държавното управление да предприеме фрапантни и непопулярни дейности против засилилото се разпространяване на ковид, съобщи Ройтерс.

Кабинетът на Марк Рюте, който сега ръководи като длъжностен министър председател, се чака да вземе решение за новите ограничения на следващия ден, откакто Екипът по преодоляването на епидемията, експертна комисия, насочи рекомендацията, заяви нидерландската телевизия.

Сред обсъжданите ограничения са анулация на събития, затваряне на театри и кина и ограничение на работното време на кафенета и заведения за хранене, добавя медията. Училищата ще останат отворени.

Правителството следва постоянно, само че не всеки път рекомендациите на комисията.

Много от развитите страни оповестиха, че поради имунизацията локдауни повече не са нужни, макар че случаите на заразяване внезапно се усилиха до рекордни нива.

Държави като Англия разчитат на бустерни ваксинни дози, с цел да укрепват имунитета и да избегнат претоварване на здравните си системи през зимата.

Нидерландия към този момент е предложила имунизация с бустерни дози единствено на дребна група хора с отслабена имунна система.

Въпреки че процентът на имунизация измежду пълнолетното население наближава 85 %, лечебните заведения в някои елементи на Нидерландия бяха принудени да лимитират нормалната си активност, с цел да лекуват пациенти с Covid-19.

За предишния месец междинната възраст на неимунизираните пациенти с Covid в нидерландските лечебни заведения е била 59 години, при 77 години на имунизираните, демонстрират данни на локалния Институт по публично здраве.

Миналата седмица Нидерландия върна маските и разшири листата с местата, на които се изисква зелен документ.

Във вторник Институтът по публичното здраве заяви, че на седмична база случаите на ковид са нарастнали с 45 % до 76 790, което прави седмична заболеваемост от над 400 инфектирани на 100 000 души население.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР