Консултантската компания Wood Mackenzie публикува новата си тримесечна прогноза за

...
Консултантската компания Wood Mackenzie публикува новата си тримесечна прогноза за
Коментари Харесай

Wood Mackenzie подобрява прогнозата си за развитието на вятърната енергетика


Консултантската компания Wood Mackenzie разгласява новата си тримесечна прогноза за развиване на вятърната енергетика за идващите 10 години - Global Wind Power Market Outlook. Както излиза наяве, компанията покачва упованията си за бъдещото развиване на бранша с 2 % спрямо преди. Оптимизмът се изяснява главно с огромните проекти на Азия и Съединени американски щати за развиването на офшорната енергетика и оживлението във връзка с континенталната вятърна енергетика в скандинавските страни.

Wood Mackenzie, съгласно спецализираните издания за различна енергетика, предвижда, че в интервала 2018 – 2027 година в света ще бъдат въведени в употреба над 680 ГВт нови вятърни електроцентрали, или към 68 ГВт приблизително годишно. В началото на тази година, през март компанията МАКЕ, която е част от групата на Wood Mackenzie предвижда междинен ритъм на растеж в бранша за същия интервал от порядъка на 65 ГВт годишно. В света през 2017 година са били издигнати към 52,5 ГВт вятърни електроцентрали.

В Европа към края на 2018 година ще работят 16 ГВт морски вятърни електроцентрали, а в интервала 2018 – 2027 година упованията са за присъединение на съвсем три пъти повече мощности – 47 ГВт.
„ Офшорният бранш в Европа продължава да е главният център за растеж на вятърната енергетика “, се споделя в отчета.

Очакванията за Съединени американски щати за интервала до 2027 година са за създаване на 10 ГВт офшорни вятърни електроцентрали, или 15 % от всички нови мощности във вятърната енергетика, построени за интервала, предвиждат от Wood Mackenzie.

По отношение на Швеция, Норвегия и Финландия създателите предвиждат, че с помощта на забележителния растеж на пазара делът на тези страни ще е от порядъка на 15 % за интервала от 10 години.
За първите три тримесечия от тази година размерът на поръчки на вятърни турбини в света се е нараснал с 40 % спрямо предходната година, което също е мотив за оптимизъм. Върху световното развиване на бранша отрицателно може да се отрази смяната на политиката в Бразилия, Мексико и Канада, считат също по този начин създателите на отчета.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР