Консулската служба при посолството на България в Киев преустановява работа,

...
Консулската служба при посолството на България в Киев преустановява работа,
Коментари Харесай

Евакуират консулствата ни в Киев и Одеса, очакват се нови удари

Консулската работа при посолството на България в Киев прекратява работа, считано от през днешния ден, оповестяват от задачата ни в украинската столица на страницата си във фейсбук. Всички паспорти – както български, по този начин и украински – ще бъдат върнати по длъжностен път, оповестяват още от посолството. По-рано Русия заяви, че обезпечава безвредно овакантяване на киевчани, в случай че желае да изоставен града.

Българското генерално консулство в Одеса също се изтегля. Служителите ще изоставен евентуално през границата в Модова, съобщи bTV. Последните два рейса с към 90 българи потеглят от Одеса, съпровождани от няколко цивилни коли, всички напущат Украйна.

По неофициална информация е допустимо Одеса да бъде атакувана по море, а и по въздух. Очаква се военни елементи на Беларус също да се включат в съветската инвазия в Украйна.

На границата сред Украйна и Молдова има хиляди хора на опашка. Семейството на Валентина ще остане разграничено – тя, щерка й и внучката отпътуват, само че зетят остава. На опашката има десетки деца. Ева е тръгнала с кучето си, с което са неразделни. През този пункт по-рано денем са излезли и български жители, поради помощта от външното ни министерство за тях има обезпечен зелен кулоар.

И на фона на продължаващата евакуация от Украйна в региона на беларуско-украинската граница започнаха договаряния сред делегации на Киев и Москва.

От генералния щаб на украинската войска настояват, че съветската атака е забавена във всяка една от посоките й и всички противников офанзиви са отблъснати. Руската войска от своя страна твърди, че има повсеместен надзор над небето на Украйна.

По последна публична информация от украинска страна 352-е са цивилните жертви от началото на спора, измежду които и 14 деца.

Украинските сили настояват, че убитите съветски бойци са над 5300, само че този брой не се удостоверява от Москва
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР