Конституцията дава право на президента да наложи такова вето. По-важното

...
Конституцията дава право на президента да наложи такова вето. По-важното
Коментари Харесай

Здравният министър: Мотивите на президента за ветото нямат стойност. Някой го е подвел

Конституцията дава право на президента да наложи такова несъгласие. По-важното е претекстовете да бъдат издържани. Според мен претекстовете на президента са общи и нямат стойност.

Това сподели в утринния блок на БТВ здравният министър Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила, който разяснява тематиката за наложеното несъгласие от Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила върху част от Бюджета на НЗОК за 2018 година. "Никой няма да бъде лишен от качествено лекуване и нови медикаменти. Президентът е бил измамен. Няма да оставим български жители, които страдат от тежки болести, да не бъдат лекувани по най-хубавия метод. Осигурени са средства за лекуване на всички. Политиката на министерството и НЗОК обезпечава баланс при потреблението на генерици ", безапелационен беше той.

"Има подозрения, че лекарите също са подтиквани от фармацевтичните компании, с цел да изписват избрани медикаменти. Проверките, които направихме с прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, демонстрираха, че лекари също вземат участие в реекспорта на медикаменти. На идното съвещание на Министерски съвет ще внеса предложение за основаването на осведомителна система, която ще следи медикаментите от тяхното влизане в страната, през търговеца на едро, търговеца на дребно, аптеките в лечебните заведения и какъв брой медикаменти реимбурсира НЗОК. Така ще направляваме и дефицита на медикаменти в дадени области на страната. Като забележим какъв брой медикаменти са влезнали и след това лиспват ще се намесват нашите органи. Само при последната акция изчислихме, че загубите на страната са за 80 млн. лв.. По-лошото е, че губи българския жител ", разяснява Ананиев последните случаи за корист в системата на опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР