Констативният протокол, който показа Елена Йончева, е към стопанина на

...
Констативният протокол, който показа Елена Йончева, е към стопанина на
Коментари Харесай

Валентин Михайлов: Община Своге е изпратила протокола за проблемите на пътя до институциите

Констативният протокол, който сподели Елена Йончева, е към стопанина на пътя, Агенция Пътна инфраструктура е собственик на пътя и те би трябвало да разпоредят със своите експерти, в резултат на този протокол, какво би трябвало да се направи по-нататък. Това означи зам.-кметът на Община Своге – Валентин Михайлов в предаването „ Тази неделя” по bTV.

Вчера в ефира на bTV депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева разгласи, че констативният протокол с проблемите на пътя край Своге е бил изпратен до АПИ още предходната година.

Елена Йончева сподели документ от предходната година, алармиращ за неприятна настилка на пътя край Своге Депутатът от левицата се отхвърли от имунитета си, с цел да бъде разследвана за "пране на пари ". В "Тази събота " тя съобщи, че нейната съвест е чиста.
„ Документът от 20 юни предходната година е бил изпратен до Агенция " Пътна инфраструктура " още тогава ", сподели Йончева. По думите й в него, въз основата на експертиза, са били изброени в 7 точки проблеми с пътя, където починаха 20 души. Тя е уточниа, че в първите две написа, че е открито изхабяване на горния пласт на асфалта и неприятно сцепление, както и рисков завой с огромен вираж - тъкмо в сектора, където стана случаят през август тази година.

Йончева разясни, че документът, изпратен до пътната организация, съдържа наложително наставление „ цялостна замяна на асфалтовото покритие”, и че срокът за осъществяване е „ незабавно”. „ Изпратихме този документ незабавно в прокуратурата и изводите би трябвало да ги направи тя”, съобщи националният представител.

Снимка: Ладислав Цветков

Този протокол показан на способените държавни органи още незабавно след злополуката по искане на министъра на районното развиване и на Инспектората на министерството на районното развиване, съобщи още зам.-кметът на Своге.

„ Този констативен протокол беше изработен по молба и със заповед на кмета на община Своге. Искането беше за взаимна инспекция на пътя в този сектор, след една жестока злополука месец преди този момент – през май 2017 година. Този протокол е формиран взаимно с представителите на КАТ – Своге, както и представител на Областното пътно ръководство. На място се събраха всички, огледаха обстановката и предписаха ограничения, които във времето да се изпълнят. Това е съвсем същият сектор, в който през август стана тежката злополука с рейс, при която починаха 20 човека”, сподели Валентин Михайлов.
Близки на потърпевши при злополуката край Своге: Обвиняването на водача не е задоволително Не е редно един човек да бъде упрекнат за една групова неточност, сподели Ваня Боянова
„ Община Своге изпрати този протокол, дружно с всички сигнали, които сме изпращали през последната година до другите институции, за да се усъвършенства сигурността на пътя. Последната една година нещата станаха по-лоши, тъй като започнаха поправки на различни трасета и през Искърското дефиле пуснаха тежкотоварни коли и тирове, през избрани дни придвижването е доста натоварено, изключително заран и вечер”, изясни още за-кметът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР