Констанца. Екипажът на българския граничен полицейски кораб 525 Обзор“ замина

...
Констанца. Екипажът на българския граничен полицейски кораб 525 Обзор“ замина
Коментари Харесай

Граничният полицейски кораб „Обзор“ ще участва в международна тренировъчна операция по търсене и спасяване от 2 до 4 юни

Констанца. Екипажът на българския граничен полицейски транспортен съд 525 „ Обзор “ отпътува за град Констанца. Това оповестиха от Главна дирекция „ Гранична полиция “ . Европейската организация за гранична и брегова защита – Фронтекс провежда там от 2 до 4 юни 2021 година обучение по търсене и избавяне на море, взаимно с българските и румънските гранични управляващи. Участие ще вземат представители на Главна дирекция „ Гранична полиция “ и на Изпълнителна организация „ Морска администрация “. Практическите дейности са част от многоцелева морска интервенция „ Черно море 2021 “. Тя се организира от март до септември 2021 година в териториалното море и изключителните стопански зони на Република България и Румъния.

Задачата на интервенцията е обезпечаване на подсилена техническа и оперативна помощ на страните-домакини посредством координирани оперативни действия по техните външни граници, за управление на незаконните миграционни потоци, противопоставяне на трансграничната престъпност и възстановяване на съдействието в границите на Европейски Съюз във връзка с правоприлагането и функционалностите на бреговата защита. Следващото обучение по търсене и избавяне на море се планува да се организира през юли тази година в Бургас.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР