Константин Янев е учител по математика и информатика. Приема поканата

...
Константин Янев е учител по математика и информатика. Приема поканата
Коментари Харесай

Константин Янев: Ще работя за подобряване на образователната инфраструктура в региона

Константин Янев е преподавател по математика и информатика. Приема поканата на Стефан Радев да се включи в мощната листа на ГЕРБ в Сливен. Може да го подкрепите като гласувате с номер 7 в бюлетината и преференция 133.
Въпрос: Кои са главните аргументи да се кандидатирате за общински консултант от ГЕРБ Сливен?
Константин Янев: Една от главните аргументи за моето решение е сериозната ангажираност на кмета Стефан Радев към проблемите в общината. Освен това считам, че с моя опит и познания мога да бъда потребен и желая да дам своя принос в областта на образованието. Като младеж не бих желал да заставам безучастно и встрани, откакто мога да вложа сили и сила за решаването на избрани въпроси в тази сфера. Надявам се и да оказа помощ за повдигането на оборотите и вливането на нова сила в администрацията.
Въпрос: Кои качества, добити от ежедневната работа с подрастващите ще ви оказват помощ да бъдете потребен в Общинския съвет?
Константин Янев: Работата с младежите ме научи да разбирам техните проблеми и елементарно да намирам общ език с тях. Когато някой познава същността на младежките проблеми и е от другата страна като учител, той доста по-лесно и бързо може да предложи излаз от избрана обстановка, нареждане на целите и да предложи оптимално ползотворни решения. Това е на кардинално равнище. Чисто на практика ще работя за възстановяване на просветителната инфраструктура в района. Това е пиедестал не просто за оцеляването, само че и за развиването на Сливен. В програмата ни е залегнало провеждането на съвещания и самостоятелни занимания по специалност или част от специалност с лица, навършили 16 години, отпаднали от учебно заведение. Ще работим за валидирането на резултати от неофициалното образование и признание на специалност или част от специалност. Кариерното насочване и обезпечаването на пробно стажуване са значими тематики, по които също би трябвало да работим. Разбира се – приоритет остава и развиването на дуалната система за образование.
Въпрос: Най-вероятно ще насочите напъните си към сферата на образованието, само че кои са другите области, в които имате интерес и предпочитание да работите?
Константин Янев: Наред с тематиката обучение, желая да бъда потребен в процеса на възстановяване на градската среда. През последните години беше направено доста, а в идващите би трябвало да се надгражда постигнатото и да се работи по редица планове в града и дребните обитаеми места. Всички села в общината към този момент имат късмет за финансиране по селската стратегия и да оказват помощ за възстановяване на средата с присъединяване им в Местните инициативни групи. В града също се планува да бъдат осъществени планове по модела на трите благоустроени терена в кварталите „ Българка “, „ Дружба “ и „ Сини камъни “.
Въпрос: Как оценявате ръководството на Стефан Радев като кмет на Сливен?
Константин Янев: Стефан Радев е отличен експерт в региона на финансите, с помощта на който общината беше избавена от тежкото финансово положение, в което беше преди осем години. Това е доста значимо, с цел да могат да се изпълнят желаните от цялото общество промени. И те започнаха. Той е предвидлив управленец, с визия за години напред, толерантна и диалогична персона. Благодарение на персоналните му качества сме единствената община в България, при която всички обитаеми места, без изключение, бяха включени в локалните инициативни групи /МИГ/. Това е огромен триумф и същински късмет да се възползваме от финансиране, което не доближаваше до нас, тъй като не сме селска община.
Въпрос: Защо образованието е от основно значение за развиването на Сливен?
Константин Янев: Образованието по принцип е основа за по-добро бъдеще и развиване. Образованият човек има редица благоприятни условия за реализация и по-добро възнаграждение, каквото всеки чака за труда си. В от ден на ден се усилва потребността от експерти с обучение във всяка сфера на живота – лекари, инженери и други специалности. Сливен не прави изключение от общата картина за страната и ще работя това да се промени.
Въпрос: Какви са главните ви послания към хората, когато се срещате с тях по време на акцията?
Константин Янев: Призовавам хората да създадат своя осведомен избор, да създадат съпоставяне какво беше положението на общината преди осем години и какво е в този момент. Да не имат вяра на празни обещания. Всеки може да има прочувствен взор към ръководството на Сливен, само че даже незадълбочено съпоставяне сред стратегиите на претендентите (или тези, които въобще излязоха с програми) демонстрира разликата. Ние работихме доста върху това не просто да предложим значими неща, само че и да са изпълними. А от самото начало се вслушваме и в жителите.
Въпрос: Защо да гласуваме за Стефан Радев и листата с претенденти за общински съветници от ГЕРБ-Сливен?
Константин Янев: При Стефан Радев и нашия екип липсва популизъм. Единствено ние имаме ясна визия, експертиза и опит. Хората би трябвало да ни поддържат на 29 октомври, с цел да продължим да променяме Сливен към по-добро.
За Стефан Радев и претендентите за общински съветници от ГЕРБ-Сливен, гласувайте с номер 7 в бюлетината. Преференцията за Константин Янев е 133.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР