Консорциумът FCH2RAIL започна втория си тест на своя нов прототип

...
Консорциумът FCH2RAIL започна втория си тест на своя нов прототип
Коментари Харесай

Нов водородно-електрически влак за €14 милиона ще се движи по жп релсите на Испания

Консорциумът FCH2RAIL стартира втория си тест на своя нов първообраз на водородно-електрически трен, оповестява International Rail Journal. Иновативната машина ще бъде тествана на високопланинската линия сред Торалба и Сория в испанския район Кастилия и Леон. През пролетта влакът беше успешно тестван на стръмния скат сред Сарагоса (височина 243 м над морското равнище) и пиренейското село Канфранк (1195 м).

Предстоящото второ тестване ще бъде осъществено напълно на надморска височина сред 1079 м и 1061 м по продължение на 94 км сектор от линията, с цел да се тества в допълнение работата на влака и да се симулират разнообразни търговски услуги.
 Снимка 506628
Източник:

Новият трен е модифициран Class 463 Civia EMU от испанския производител CAF. Той е доставен от държавния оператор Renfe, работи с водородни горивни кафези и акумулатори, произвеждайки електричество от електролизата на бордовия водород и О2, извлечен от въздуха. Водата е единственият непряк артикул. Освен това, влакът да черпи ток от въздушни електропроводи.

В допълнение към Adif, CAF и Renfe, консорциумът FCH2RAIL се състои още от Германския аерокосмически център (DLR), Toyota, CNH2, Infrastructure Portugal (IP) и Stemmann-Technik.

Проектът на стойност €14 милиона се финансира главно от организацията за партньорство за чист водород на Европейската комисия (преди FCH2 JU) и е плануван да продължи до идната година, когато влакът евентуално ще тръгне по жп релсите на Испания.
 Най-бързият в света водороден трен потегля в Китай
Най-бързият в света водороден трен потегля. Ето къде

Той развива скорост от 160 км/ч
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР