Консервираното месо е предпочитано сред много български домакинства, защото може

...
Консервираното месо е предпочитано сред много български домакинства, защото може
Коментари Харесай

Коя е съставката, която да добавим, когато консервираме месо в буркани

Консервираното месо е желано измежду доста български семейства, тъй като може да се съхранява за дълго време и резервира вкусовите си качества. Хората, които имат опцията да отглеждат животни и сами да създават огромна част от продуктите, които употребяват, са същински късметлии.

Те постоянно избират консервираното месо пред замразеното във фризера. Има обаче тънкости и специфики, с които е добре човек да се съобрази, в случай че подготвя животинския артикул по този метод.

Днес ще ви споделим за една хитринка, с помощта на която ще можете да превърнете месото в бурканите освен в идеално овкусено, само че и също толкоз сочно.
Какво да прибавим към месото в бурканите?
Приготвянето на този тип консерви напълно не е трудоемка задача. Месото се реже на части и се овкусява с всички тези съставки, които фамилията ви избира. Не забравяйте обаче да налеете и малко водка към самата марина. Именно този алкохол ще придаде още повече сочност и усет на продукта, консервиран в бурканите.
КАК да приготвите МЕСОТО, с цел да е СУПЕР здравословно
Смеем да кажем, че наклонността и стремежът към здравословно хранене доста нарастват, изключително във времена като днешните, в които си...

Има и различен тъничък миг, с който би трябвало да сте наясно. След като овкусите месото, не бързайте да го цялостните в авансово приготвените буркани.

Оставете го покрито с фолио до идващия ден. Ако желаете вашето произвеждане да няма равно по усет, всякога правете по този начин и позволете на месото да попие от ароматите на подправките, които сте избрали да употребявате.

Не забравяйте да прибавите и по един дафинов лист на финала, преди да поставите капачката на буркана и да я пандизите.

Това са тези хитрини, които всяка стопанка би трябвало да знае, в случай че реши да подготвя месо в буркани за зимата!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР