Консерватори от музея Гугенхайм в Ню Йорк откриват малко куче,

...
Консерватори от музея Гугенхайм в Ню Йорк откриват малко куче,
Коментари Харесай

Музей открива малко куче, скрито в ранна картина на Пикасо

Консерватори от музея " Гугенхайм " в Ню Йорк откриват малко куче, прикрито под повърхността на картина на Пабло Пикасо.

Образът на очарователно кученце с алена панделка е оголен от музейните специалисти по време на техническия разбор на картината на испанския художник " Le Moulin de la Galette " преди галерия на ранните му произведения.

 

Новата галерия " Младият Пикасо в Париж ", открита в музея " Гугенхайм " в петък, включва 10 картини и рисунки, направени от Пикасо при идването му във френската столица през 1900 година " Le Moulin de la Galette " изобразява оживена сцена на титулуваното място - известна парижка танцова зала, която е рисувана и от други художници, измежду които Пиер-Огюст Реноар. Вижда се море от двойки, танцуващи в изящни шапки, предадени с бърза четка, а на напред във времето има три фигури, седнали на маса.


 

Имущество на Пабло Пикасо/Общество за правата на художниците/Елена Басо/Силвия Сентено/Джон Дилейни

 

Но изследванията преди изложбата, осъществени от Гугенхайм в съдействие с специалисти от Музея на изкуствата " Метрополитън " и Националната художествена изложба във Вашингтон, окръг Колумбия, разкриват многолюден четвърти посетител на масата, затулен от тъмна багра.

Според старшия реакционер на картини в Гугенхайм Джули Бартън консерваторите са съумели да основат изображение на първичния тип на кучето благодарение на рентгенова флуоресценция - техника за обрисуване, която картографира химическите детайли в картината, в това число пигментите.

Визуализация на това по какъв начин е щяло да наподобява скритото куче, основана на рентгенофлуоресцентна спектроскопия.

 
За мен беше забавно, че той небрежно е изрисувал това куче, което би било много прелъстителен детайл от композицията ", сподели Бартън в телефонен диалог.

От музея означават, че кучето доста наподобява на Кавалер Кинг Чарлз шпаньол. Макар че Бартън не може да каже сигурно за какво Пикасо е решил да отстрани канелата от сцената, тя допуска, че художникът може да е сметнал живото ѝ лице и " примамливия " ѝ нос за прекомерно разсейващи.

" То би откраднало шоуто ", споделя тя и прибавя, че прикриването на кучето разрешава на феновете " да гледат по-внимателно всички тези други прелестни фигури в композицията - да преживеят пространството по разнообразни способи ".
Работи в развой на осъществяване

Според проучването Пикасо е направил и други промени в творбата, в това число е сменил половете на танцуваща двойка и е изрисувал празен стол. По-късно модифицирането на картини става част от постоянната процедура на Пикасо, споделя Бартън, като прибавя, че " Le Moulin de la Galette " в този момент се счита за един от най-ранните образци за това.

" Все повече и повече виждаме, че това е било част от работния развой на Пикасо ", изяснява тя. " Когато е разработвал дадена комбинация, той е изписвал избрани детайли или ги е трансформирал в нови композиционни елементи. И доста постоянно той оставяше аспектите на главните истински композиции към момента забележими за фена, който гледа доста деликатно. "

" Младият Пикасо в Париж " е една от над 50-те изложения и събития, които се организират в целия свят тази година, с цел да отбележат половин век от гибелта на художника през 1973 година

Според Гугенхайм Пикасо идва в Париж на 19-годишна възраст през последните седмици на международното ревю през 1900 година - Exposition Universelle, на което е показана по-ранната му картина " Последни мигове ". Установява се в града четири години по-късно и живее във Франция през по-голямата част от живота си като възрастен.

" Le Moulin de la Galette " е " централният детайл " на изложбата в Гугенхайм, споделя Бартън, който също по този начин е реставрирал повърхността на творбата, като е премахнал десетилетията нечистотия и конвенционален лак.

" Картината беше в действителност забулена от този пласт нечистотия на повърхността ", сподели тя. Но в този момент, добави Бартън, " всички тънкости в палитрата и работата с четката... всички обилни материи, изрази и жестове в действителност оживяват ".

Източник:
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР