Консервативната партия на Борис Джонсън изгуби ключови общински съвети в

...
Консервативната партия на Борис Джонсън изгуби ключови общински съвети в
Коментари Харесай

МЕСТНИ ИЗБОРИ: Партията на Борис Джонсън изгуби ключови позиции в Лондон

Консервативната партия на Борис Джонсън изгуби основни общински препоръки в Лондон на локалните избори, демонстрират предварителните резултати от вота. Това е тест за премиера и дава обещание да се трансформира в исторически за Северна Ирландия, съобщи " Франс прес ".

Лейбъристката съпротива завоюва общинските препоръки съвети на Уестминстър в Лондон, който бе в ръцете на торите от основаването му през 1964 година, Барнет, както и Уондзуърт - „ обичания съвет “ на някогашният министър председател Маргарет Тачър.

Лейбъристите завоюваха също Саутхамптън, само че отвън столицата партията към този момент реализира единствено лимитирани триумфи, до момента в който по-малките партии, като Либералните демократи, се показват добре. Въпреки че обичайно са белязани от локални проблеми и ниска изборна интензивност, създадените през вчерашния ден избори дават опция да се оцени през погледа на английското публично мнение степента на вредите, нанесени от абсурда с празненствата на " Даунинг стрийт " 10 по време на локдауна, станал предмет на дълготрайно следствие, което приключи с санкция на Борис Джонсън.

Предварителните резултати сочат, че Консервативната празненство е изгубила 92 места в общинските препоръки. Основната опозиционна Лейбъристка партия е спечелила 23 места, а Либералните демократи - 42 места, показва Ройтерс. Общо на тези избори се взема решение ориста на съвсем 7000 места в общинските препоръки.

Консерваторите, които са на власт от съвсем 12 години, бяха подложени на критика за незадоволителната им поддръжка за семействата, задушени от инфлацията, която би трябвало да доближи своя връх тази година от над 10 % съгласно централната банка.

В Северна Ирландия се обрисува политически трус: анкетите дават на " Шин Фейн " водещи позиции в локалното законодателно заседание за първи път от 100 години насам в английската провинция.

Евентуална победа на " Шин Фейн ", някогашната политическа секта на паравоенната организация Ирландска републиканска войска (ИРА), ще изведе нейната заместник-председателка Мишел О`Нийл отпред на локалното държавно управление, което би трябвало да се управлява взаимно от националисти и юнионисти, според мирното съглашение от 1998 година

Победа на " Шин Фейн ", която се застъпва за обединяването с Република Ирландия, би задвижила вероятно преформатиране на Обединеното кралство. Но може да докара и до парализа.

След гласуването в Белфаст през вчерашния ден, водачът на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) Джефри Доналдсън повтори, че неговата партия ще откаже да взе участие в нова изпълнителна власт в случай че английското държавно управление не анулира специфичния статут на Северна Ирландия след Брекзит, който съгласно лоялистите подкопава връзките с останалата част от Обединеното кралство./БТА
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР