Конният трамвай се е превърнал в икона за Южна Австралия

...
Конният трамвай се е превърнал в икона за Южна Австралия
Коментари Харесай

Конният трамвай е икона в Австралия

Конният трамвай се е трансформирал в икона за Южна Австралия и служи на туристите от 1894г., с цел да могат да се придвижат от град Виктор Харбър до Гранитния остров.

Дългогодишният опит в сходен вит превоз, дава на посетителите опцията безусловно да “впрегнат ” един от прелестните коне, порода Клайдсдейл, и да се придвижат с двуетажните дребни трамвайчета до Гранитния остров, по дървено трасе с дължина 630м.

Този тип трамвай обслужва туристите на Южна Австралия всеки ден, през цялата година, и се е съхранил на доста малко места в света.

Конният трамвай на Виктор Харбър употребява четиринадесет коня Клайдсдейл, на ротационен принцип, които дърпат по един “компактен ” вагон с потенциал от петдесет души. Всяко от животните поема две смени в седмицата, с цел да не се преуморява.

Трасето за напредване е построено още през 1864г., само че железопътната организация на Южна Австралия взема решение да го отвори за публично прилагане чак през 1894г.

Намиращият се наоколо Гранитен остров, добавя приятното пътешестване с конния трамвай. Той също е трансфорат в туристическа атракция, където феновете на животни могат да видят дребни пингвини в естествената им среда.

Изграден е и център за обслужване на забавните животни, а за туристите са разполагаем бистро и магазинче за сувенири. Задължително посетителите би трябвало да употребяват услугите на професионален гид, тъй като има условия за минимално разстояние сред тях и животните, ограничавания по отношение на снимачната техника, както и възбрана за допускане на кучета и котки. Този тип обиколка се предлага от 1991г. и се прави седем дни в седмицата.

Обиколката е обичана на всички гости и стартира незабавно след рухването на мрака.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР