Конната езда далеч не е обикновен спорт, защото включва общуване

...
Конната езда далеч не е обикновен спорт, защото включва общуване
Коментари Харесай

5-те топ правила при язденето на кон

Конната езда надалеч не е елементарен спорт, тъй като включва другарство с друго създание. Дори и да се страхувате от тези величествени животни, би трябвало да дадете късмет на себе си и да излезете от зоната си на комфорт. Гарантираме ви, че извършите ли това, доста бързо ще сте пленени от една напълно нова и друга обич. Преди да се качите върху седлото обаче, би трябвало да имате някои съществени знания за конната езда. Ето кои са най-важните правила за начинаещи.
1. Облечете се комфортно
На първо място би трябвало да се чувствате удобно, тъй че не се чудете чак толкоз пред огледалото! Ако носите необятен спортен екип или доста тесни дънки, ще имате проблеми както със сядането върху коня, по този начин и с разкрача. От друга страна, разкроените крачоли също не са добър вид, защото ще основат проблеми със стремената. Остава ви най-комфортната алтернатива първоначално, а точно – чеп. Ако за първи път се качвате върху кон, не бързайте да си купувате каска, ботуши и ръкавици. Тези неща не са в действителност нужни първоначално, като в началото можете да наемете всичко належащо от конната база.

2. Бъдете спокойни

Ако за първи път се качвате на кон, би трябвало да знаете, че те са доста чувствителни животни и усещат, в случай че сте изнервени и се притеснявате. А това сигурно няма да е във ваша изгода. Затова се пробвайте да бъдете оптимално спокойни, когато яздите.
3. Дръжте петите надолу и раменете обратно
Задържането на тази поза ви разрешава да балансирате с долната част на тялото, а не с ръцете си. Изправените плещи подсигуряват, че имате вярната стойка, с цел да се движите в синхрон с коня. Освен това, получавате бонус – ще можете да наблюдавате накъде отивате, вместо да гледате ушите на коня си.

4. Не изпускайте юздите
Вашите юзди са вашата директна линия за връзка. Допустимо е да държите юздите разхлабени, с цел да позволите на коня да изпъне врата си след дълъг урок, само че постоянно би трябвало да ги държите в ръце.
5. Слушайте инструктора си
Много хора считат, че ездата е нещо като разходка върху кон и всичко, което би трябвало да създадат, е просто да си седят умерено. Но този спорт е доста повече от отмора върху седлото - това е активност, която изисква процедура, умения, съгласуваност и баланс. Затова е по-добре в действителност да слушате своя инструктор, с цел да сте сигурни, че сте на „ една вълна ”.
Ако желаете в действителност да се научите да яздите, доверете се на висококвалифицирания екип на. Базата предлага целогодишно образование по езда за деца, туристи и фенове. Разполагат с открит и закрит манеж и метеорологичните условия не са от голяма важност. Връзката с конете развива вашата увереност и воля – качества, присъщи за щастливите и съумели хора. Докоснете се до тези красиви и грациозни животни.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР