Конгресмени от Демократическата партия имат намерение да използват правомощията, които

...
Конгресмени от Демократическата партия имат намерение да използват правомощията, които
Коментари Харесай

Конгресът започва процедура срещу Уилям Бар заради обструкциите по Рашагейт

Конгресмени от Демократическата партия имат желание да употребяват пълномощията, които има Конгресът, с цел да подведат под отговорност основния прокурор Уиляма Бар поради отхвърли му да сътрудничи на следствието по съветската интервенция в американския политически живот, оповестява изданието The Hill.

Камарата на представителите ще гласоподава през идната седмица основният прокурор Уилям Бар да бъде измамен под отговорност за пренебрежение към Конгреса и отвод да даде цялостния текст на отчета на спецпрокурора Робърт Мълър, както и свързани със случая доказателства, отбелязва изданието.

Гласуването, което е планувано за 11 юни, ще визира и някогашния консултант на Белия дом Дон Макган, който не се яви на чуване пред правната комисия към Камарата на представителите, макар че имаше призовка.

В обявата се отбелязва, че сходна стъпка демонстрира сериозна ескалация на напрежението сред администрацията на Тръмп и Конгреса.

До тази обстановка се стигна, откакто в края на март Робърт Мълър приключи следствието си съветската интервенция в изборите.

Както беше изяснено след това, Мълър е бил подложен в неспособност да повдигне обвинявания против Доналд Тръмп като настоящ президент, защото е бил стеснен от разпоредбите на Министерството на правораздаването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР