Конгресмен Джон Кониърс, легендарна фигура на американските демократи и най-възрастният

...
Конгресмен Джон Кониърс, легендарна фигура на американските демократи и най-възрастният
Коментари Харесай

Обвиниха с секс тормоз и доайен на демократите в Конгреса в САЩ

Конгресмен Джон Кониърс , именита фигура на американските демократи и най-възрастният член на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати , години наред е упражнявал полов тормоз над свои сътруднички, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на изказвания, оповестени от уеб страницата Бъзфийд.
 
88-годишният Кониърс е представител на Детройт в долната камара на Конгреса от 1965 година Според Бъзфийд през 2015 година той е платил 27 000 $ на някогашна своя парламентарна сътрудничка , която го обвинила, че я е уволнил, тъй като отхвърлила половите му оферти . В подмяна дамата подписала съглашение за конфиденциалност. Сайтът не разкрива името й.
 

Бъзфийд се е сдобил с заявления под клетва на някогашни сътрудници и сътруднички на Джон Кониърс , подписани през 2014 година, в които те разказват по какъв начин е правел полови оферти на дамите, работили за него , и даже си разрешавал да ги опипва. Според свидетелствата конгресменът постоянно желал от една от тях да спи в една и съща хотелска стая с него , когато били в командировка. Той имал обичая също да води със себе си любовници на прехрана на парламентарното му бюро.
 

Без да назове Кониърс, ръководителят на Камарата на представителите - републиканецът Пол Райън - окачестви разкритията като извънредно смущаващи . Той повтори, че са в ход промени за недопускане на полови похищения в Конгреса и за възстановяване на вътрешната система, даваща опция на чиновниците да оповестяват за сходни действия.
 
Сегашната процедура е продължителна и постанова дискретност на страните, отбелязва Агенция Франс Прес.
 

Видна фигура на битката за цивилен права на чернокожите, Кониърс е най-високопоставеният демократ в комисията по правните въпроси в Камарата на представителите.
 
Той сподели пред АП, че не сключвал никакви съглашения по тъжби за полов тормоз с никой член на екипа си. Не зная нищо за каквито и да било изказвания за несвоевременно допиране, акцентира Кониърс и увери, че е научил за цялата история едвам преди часове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР