Конфуций сменя вилицата с пръчици На Запад, а и у

...
Конфуций сменя вилицата с пръчици На Запад, а и у
Коментари Харесай

Звезди подкрепят веганството в защита на животните

Конфуций сменя вилицата с пръчици

На Запад, а и у нас, вегетарианството и веганството постоянно се възприемат като нов актуален метод на хранене. Но вегетарианските и веганските диети са били известни още в древността. Самият Конфуций е бил вегетарианец и е употребявал пръчици за хранене вместо принадлежности от метали и други материали, напомнящи принуждение.
Не е необичайно, че и Махатма Ганди е вегетарианец. Роден в семейство на вегетарианци, изповядващи вегетарианската просвета, Ганди считал, че човечеството би трябвало да следва пътя на ненасилието и да пази животинския свят на планетата.
Кейт Уинслет, Деми Мур, Ан Хатауей, Брад Пит... Те са световноизвестни, богати, само че също по този начин и вегани. Сър Пол Макартни става последовател на вегетарианството, въхновен от кино лентата на Disney за сърничката „ Бамби ", и стартира да се интересува от правата и отбраната на животните. През целия си живот Пол Макартни и фамилията му са вегетарианци.
Ръсел Бранд, артист, радиоводещ и деятел, е определен за най-секси вегетарианец през 2011 година. Любопитен факт е, че даже неговата някогашна брачна половинка Кейти Пери е изповядвала вегетарианството.
Любимката на всички от „ Междузвездни войни “ и „ Черният лебед “, Натали Портман, става вегетарианка, когато е на осем години. Влиза в фамилията на веганите през 2009 година Освен огромната й обич към животните другата причина да промени метода си на живот е книгата „ Eating Animals “ ( “Да изядеш животните “) на Джонатан Сафран Фроер. Тя започва своя лична веганска линия за обувки Te Casan.
Алиша Силвърстоун става веган още преди 15 години, когато е на 21. Тя е доста горда от обстоятелството, че е избрала този метод на живот и че това й е помогнало да се оправи с проблемите, които е имала - непрекъснато бодърствуване, отмалялост, асма и акне
Най-голямата причина и мотивация за надарената певица Аланис Морисет да се откаже от месото и животинските артикули е това, че надебелява фрапантно през 2009 година С помощта на персонален диетолог Аланис смъква всички непотребни килограми.
А откакто Бил Клинтън претърпява комплицирана интервенция на четворен байпас, той взема решение да зареже месото и млечните артикули.

Боб Марли натъртва на итал храни

Боб Марли следва духовните си вярвания и съблюдава вегетарианска диета, наблягайки на " итал " храни. „ Итал " е диалект, употребен като метод да се подчертае единството и целостта на живота. Итал храната разпространява здравословния разум, тяло, дух и околната среда. Тя е толкоз свежа, колкото е допустимо без добавки, консерванти и други химикали.
Бившият първенец по бокс в тежка категория и сегашен веган Mайк Тайсън изключва месото от менюто си не за намаляване, а в поддръжка на отбраната на животните.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР