Конфликтът между здравния министър доц. Стойчо Кацаров и протестиращите служители

...
Конфликтът между здравния министър доц. Стойчо Кацаров и протестиращите служители
Коментари Харесай

„Пирогов“ и доц. Кацаров – пред примирие след среща в МЗ

Конфликтът сред здравния министър доцент Стойчо Кацаров и протестиращите чиновници на „ Пирогов “ е пред разрешаване, откакто Българският лекарски съюз събра двете страни на среща в Министерство на здравеопазването.

Председателят на съсловната организация доктор Иван Маджаров уточни пред публицисти, че и министърът, и лекарите от незабавната болница „ изричат страдание за разменените нелицеприятни реплики “. Той акцентира, че резултатите от инспекцията на НЗОК, открила огромни нарушавания и станала мотив за уволнението на проф. Асен Балтов, се апелират и „ това не вменява виновност на лекарите на „ Пирогов “ преди произнасянето на способените органи “.



„ Имаме доверие на всички лекари от „ Пирогов “, имали сме, продължаваме да имаме “, написа в общата декларация.

„ Обединихме се към обстоятелството, че е нужна здравна промяна, която да понижи опциите за такива недоразумения и обвинявания към лекарите “, разяснява доктор Маджаров.

Зам.-министърът доктор Александър Златанов дефинира срещата като „ прям диалог “. „ Може би трябваше една концепция по-рано да бъде направена, най-много с цел да се успокоят медиците в „ Пирогов “. Идеята на срещата беше да няма подозрение, че лекарите би трябвало да правят главно своята лекарска работа “, добави той.

Според него има „ луфтове в законодателството “ по линия на пандемията и клиничните пътеки, само че не би трябвало лекарят да се трансформира в админ. Обсъждани са тематики, които могат да залегнат в цялостна промяна, като доктор Златанов акцентира, че те би трябвало да бъдат гледани в пакет.

Д-р Камен Данов от „ Пирогов “ акцентира, че общото мнение е било, че „ не трябва да има подобен звук “: „ Ние сме задоволени от това, че отпаднаха подозренията, които бяха стартирани – за някакви нарочни злоупотреби “. Сега сътрудниците му ще решат дали приключват митинга си.

„ Пирогов “ сега е незаобиколим фактор в здравното обслужване на популацията и не трябва тези недоразумения да бъдат спънка в работата “, безапелационна беше проф. Мария Миланова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР