Конфискуването на автомобили на дрогирани шофьори е правилна стъпка. Правителството

...
Конфискуването на автомобили на дрогирани шофьори е правилна стъпка. Правителството
Коментари Харесай

Денков: Конфискуването на коли на дрогирани шофьори е правилна стъпка

„ Конфискуването на коли на дрогирани водачи е вярна стъпка. Правителството ще направи всичко допустимо тези ограничения интензивно да се ползват на процедура ”, сподели министър председателят Николай Денков преди началото на съвещанието на Министерския съвет. 

„ Целта е да се минимизират рисковете за хората, които нямат виновност за така наречен “война по пътищата ”, която от години отрежда първите места за България в Европа по брой потърпевши. Важна задача е да се редуцира периода за приемане на кръвни проби за засечените от пътните служители на реда с алкохол и опиати водачи и те да излизат до една седмица ", сподели още Денков, представен от bTV.

По думите му за задачата Министерство на вътрешните работи към този момент провежда закупуването на нова скъпа инсталация, вършат се образования на експерти и се основават нови лаборатории в цялата страна.

Заради цената на плана се постановат процедури, които ще лишават време. Дотогава министър председателят разпореди на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да се срещнат с новите ограничения и да създадат организация за санкции за всеки извършител.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР