Конференцията Bulgaria Excel Days 2017 http://exceldays.itraining.bg/ ще се проведе на

...
Конференцията Bulgaria Excel Days 2017 http://exceldays.itraining.bg/ ще се проведе на
Коментари Харесай

Bulgaria Excel Days – представяне на лекторите и темите на конференцията

Конференцията Bulgaria Excel Days 2017 http://exceldays.itraining.bg/ ще се организира на 22-ри ноември в конгресния център на Capital Fort, София и ще бъде открита от изпълнителния шеф на Microsoft България Калин Димчев .

На уеб страницата на Bulgaria Excel Days към този момент може да намерите и подробната програма-график на конференцията. http://exceldays.itraining.bg/program/

Представяме ви лекторите и тематиките на лекциите им:

Гай Хънкин, Senior Program Manager в Excel Croup, Microsoft Co.

От присъединението си към Microsoft той работи в Excel отбора като Senior Program Manager, главно дава отговор за подобряването на опциите за бизнес разбори и консолидираното на Power BI инструментите в Excel. През последната година напъните на Гай и екипа му са ориентирани главно към работата по идващото потомство на „ Get Data “ функционалностите в Excel и към новата версия – 2019. Преди да се причисли към Microsoft, Гай е бил шеф „ Product Management “  в областта на Онлайн гейминг промишлеността, има стабилен опит и бекграунд като инженер.

Темата на лекцията му е „ What’s New in Microsoft Excel? ”

Основен акцент в нея ще са новите функционалности, добавени след стартирането на Excel 2016, както и какво ново се задава на хоризонта. Нови функционалности, нови визуализации, нови благоприятни условия за импортиране и разчистване на данни и доста други нови или актуализирани функционалности…Вероятно ще разкрие и някои секрети към бъдещата версия на Excel в Microsoft Office 2019.

 

Кен Пълс , Microsoft MVP, Канада

Data Platform и Excel специалист, експерт в областта на VBA програмирането, Power Pivot, Power Query и финансовото моделиране и работата с бази данни.

Президент e на Excelguru Consulting Inc ., блогър, създател и трейнър с над 20 години опит в бизнеса и финансовото моделиране. Неговата пристрастеност е проучването на инструментите за разбор на бази данни и превръщането на суровите данни в потребна информация, както и преподаването по тази тематика.

Тема на лекцията на Кен е: „ Business Intelligence: The value is in the Refresh “

Тя ще бъде главно практически/демо – насочена. Основните модули в нея са:
Изтегляне на данни от текстови файлове посредством Power QueryИзтегляне на данни от Excel файлове посредством Power QueryИзграждане на Pivot Power моделДобавяне на група нови текстови файлове в досието и възобновяване.
 

Хенк Влутман, Microsoft MVP, Холандия

Хенк е експерт в Excel, Power Query, Power Pivot и Power BI. Бизнес съветник, притежател и CEO на Next Level Excel и Vlootman Consultancy B.V. Автор на книгите “Excel Models for financial economic information” и “Excelleren (Learning Excel), the Vlootman method in practice “. Съавтор е с Мишел Розема (Microsoft, Холандия)  на книгите ” Practice Book PowerPivot in Excel ” и ” Handbook Power Pivot “. Води месечен блог за Excel в холандско финансово електронно списание. Хенк е също ко-мениджър на Power BI Usergroup Холандия в LinkedIn и ръководител на фондацията на Dutch Power BI Usergroup.

Темата на лекцията му е: “10 Excel laws: the difference between whether you are working for Excel or Excel is working for you. ”

Ако зададем въпрос към мениджърите: “Колко време лишава актуализирането на таблата за ръководство?” В множеството случаи дават отговор, от време на време малко срамежливо, че това несъмнено им лишава няколко часа на месец. Има рискови случаи, при които мениджърите са заети даже по няколко часа всеки работен ден с техните табла за ръководство. Помислете за загубата на капитал! Тези мениджъри в действителност работят за Excel, вместо Excel да работи за тях! 10-те закона в тази лекция са тласък за смяна в мисленето ви за моделирането в Excel.

Ерве Тирие. Microsoft MVP, Франция

Проф. Ерве Тирие е специалист по математическо и финансово моделиране, изключително в областта на моделирането на риска и лекар по философия от Масачузетския софтуерен университет (MIT). Той е разгласил 25 книги и над 400 публикации и e основал 8 списания, в областта на микро-компютрите. Участвал е във финансирането на 18 venture capital предприятия. Ерве Тирие е и CEO на Logma, компания за бизнес съвещания. Има огромен опит в бизнес консултирането във Франция, в Европа и Съединените щати.

Темата на лекцията му е: “Risk modelling with Excel”

Като съветник, проф. Ерве Тирие е създал десетки модели за разбор на риска за банки, финансови институции, фармацевтичните компании, нуклеарни уреди, даже за галактическата промишленост. Той ще показа своя богат опит в моделирането на риска, употребявайки Excel и Crystal Ball – add-in за разбор на риска. За образец ще бъде употребен финансов модел на фармацевтична компания.

 

Чарлс Уилямс, Microsoft MVP, Англия

Чарлз е Excel специалист, който се е специализирал в областта на „ performance ” – един от водещите експерти в света, насочили напъните си към това, Excel да работи по-бързо. Една от главните му компетентности е повишението на успеваемостта на VBA UDF (User Defined Functions). След като напуща IBM през 1996 година, той основава компания за Microsoft Office съвещания и програмен продукт девелопмент – Decision Models. Неговите области на интерес включват също: Excel Calculation performance, VBA UDFs & VBA Performance, Excel JS API, Large Excel model, Excel Defined Names, Excel as frontend to Relational Databases, C++ XLLs.

Тема на лекцията му: “Make your VBA run 100x Faster”

Начинът, по който пишете VBA може да има голямо въздействие върху скоростта. Чарлз ще показва няколко елементарни трика, които можете да употребявате, с цел да извършите своя VBA бърз, както за макросите, по този начин и за User Defined функционалностите. Ще научите какъв брой е значимо ефикасно да трансферирате данни сред Excel и VBA, по какъв начин да се извиквате функционалностите на работните листове от VBA, по какъв начин да пишете ефикасни UDF’s и по какъв начин да употребявате масиви за ускорение на обработката на данните.

Гаспър Каменшек , Microsoft MVP, Словения

Microsoft Excel и Power BI специалист, трейнър в Kompas Xnet, където предава знанията и ентусиазма си в областта на Microsoft Excel. Когато не преподава, Gasper работи по разнообразни BI планове, свързани с PowerPivot, SQL или VBA. Страстта му към Excel е повода да сътвори през 2014 година личен блог – Excel Unplugged.

Тема на лекцията на Гаспар: „ The VLOOKUP Dashboard “

Vlookup (или някои други Index-Match variations) постоянно е била съществена функционалност на Excel, защото ни дава опция да “установим комуникация” сред две таблици. Но последната версия на Excel с Power Query “Add-In” (познат и като Get & Transform) издига “Vlookup” опциите на Excel на напълно ново равнище.  Това ще бъде демо сесия за основаване на VLOOKUP дашборд, в която ще подчертаем преимуществата на Excel и разликата в продуктивността, която обезпечава.

Лесли Спиро , CEO на Tick42, Англия

Лесли е стартира кариерата си в областта на системите за електронна търговия на финансовите тържища, първоначално с Reuters PTW – първата Windows-базирана работна станция, RTT – първите COM съставни елементи за пазарни данни и работейки с Bloomberg за въвеждането на новия им артикул B-Pipe. Той също е съосновател на EasyScreen, система за търгуване на деривативни принадлежности. С компанията му Tick42 продължава да взе участие в планове свързани с пазарни данни като член на управителния комитет на OpenMama. В момента главният фокус на Лесли е Glue , артикул, който обезпечава оперативна съгласуемост сред уеб, десктоп и сървърните приложения.

Лекцията на Лесли Спиро е озаглавена: “Don’t replace Excel – Integrate it. ”  

Маргарита Наумова, Microsoft MVP, България

Маги Наумова е международно прочут SQL Server специалист, има най-високата допустима техническа сертификация в региона SQL Server – Microsoft Certified Master, като я нарежда измежду Top 100 експертите в света. Тя е водач и създател на българската SQL & BI User Group “Let’s SQL Together!” и е постоянен преподавател на някои от най-големите ИТ събития в България и по света – като PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, JOIN! и др

Маги е основател на SQL Master Academy – стратегия за образование SQL, която оказва помощ на стотици хора да придобият познания и опит или да намерят вдъхновяваща кариера в областта на Microsoft SQL Server. В момента е ръководещ сътрудник и основен SQL проектант на консултантската компания Inspirit.

Темата на лекцията й е: “Data Mining For Beginners Using Excel ”

Общ взор върху мощния Add-In за Data Mining на Microsoft Excel, който разрешава на потребителите да работят с модела за добиване на данни и да извършват разнородни задания, свързани с Data Mining.  

Боряна Петрова, Microsoft MVP, България

Бopянa Πeтpoвa e мaгиcтъp пo Инфopмaциoнни тexнoлoгии и cepтифициpaн Місrоѕоft Trainer cъc cepиoзeн oпит  като преподавател и учител в oблacттa нa пpoдyĸтитe нa Місrоѕоft, към този момент 15 години. Сред сертификациите, които има са: Місrоѕоft Оffісе Ѕресіаlіѕt Маѕtеr (МОЅ Маѕtеr), Місrоѕоft Сеrtіfіеd ІТ Рrоfеѕѕіоnаl (МСІТР), Місrоѕоft Сеrtіfіеd Тесhnісаl Ѕресіаlіѕt fоr Місrоѕоft Рrојесt Ѕеrvеr (МСТЅ), Місrоѕоft Сеrtіfіеd Тесhnісаl Ѕресіаlіѕt fоr Місrоѕоft Рrојесt (МСТЅ) и други

Cъздaтeл и aдминиcтpaтop e нa пoтpeбитeлcĸaтa гpyпa Місrоѕоft Оffісе Вulgаrіа, лeĸтop нa вcичĸи гoлeми ĸoнфepeнции, opгaнизиpaни oт Місrоѕоft Бългapия. Основател и управител на компанията за Microsoft образования и IT бизнес съвещания – ITraining.

Темата на лекцията й: „ Three real business solutions from the practice using PowerBI for Excel “

Лекцията ще показа 3 действителни бизнес кейса от практиката – планове, употребяващи Power BI за Excel като най-хубавото решение. Първият е във фармацевтичната промишленост, вторият е за отдел “Човешки ресурси”, а последният –  за компания в областта на осведомителни и софтуерни услуги.

Регистрацията стартира в 8.30 ч., а началото е от 9.30 ч.

След приключването й, в 17.30 ч. всички участници са поканени на формален коктейл по случай “5 години – ITraining “.

Билети към момента могат да се закупят от уеб страницата на събитието в sabitie.bg https://sabitie.bg/event/konferentsii-i-seminari/Bulgaria-Excel-Days.399

„ Bulgaria Excel Days 2017 – Excel in Business, Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices “ се провежда от ITraining https://itraining.bg с общителното подпомагане на Microsoft България. https://www.microsoft.com/bg-bg
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР