Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска

...
Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска
Коментари Харесай

Алибегов избухна: Това, което се случва в момента, е безпрецедентно

Конфедерацията на българския туристически бизнес и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще съдят " Активни консуматори " след абсурда с пробите на морската ни вода. А Българска асоциация на заведенията изрично застава зад тази концепция.

" Недопустимо е това, което се случи юли и август. А това, което продължава да се случва в този момент, минава безусловно всевъзможни граници. Ние че не си харесваме нашето - да, в никакъв случай не го харесваме, и страната не си харесваме, и политиците не си харесваме. Сега към този момент и туризма, и природата не си харесваме. Но това, което се случва сега, е невиждано. В средата на най-краткия сезон се появява една неправителствена организация с едно проучване, което е безусловно недоказано ", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
-->
Той удостовери, че към този момент има и анулирани резервации.

" Има от Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Приморско - хора се обаждат обезпокоени и си анулират почивката. Началото на септември ще разберем какви са вредите. Министерството на здравеопазването излезе със мнение, РСИ излезе със мнение, Министерство на околната среда и водите излезе със мнение - всички лицензирани институции, които наблюдават, излязоха със мнение, че няма такова нещо, ние разпространяваме вест на някакво Неправителствени организации, което се е взело доста насериозно ", допълни Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията е на мнение, че организацията е взела пари от друга страна за уронване на престижа.

" Защо някой систематично ще желае да уронва българския бизнес и имиджа му по този метод? Това е офанзива против България. Тук не става въпрос, че това заведение не е вкусно или този хотел не е прекрасен, тук излиза едно Неправителствени организации и споделя: " Недейте да ходите на българското Черноморие, тъй като има замърсяване 40 пъти над нормата ". Вие като го чуете това ще отиде ли на море с детето си? Ще отидете, само че в друга страна. Това е на база на някакво си проучване в нелицензирана лаборатория, нищо общо със Софийския университет, както в началото се сподели ", възмути се той.

Алибегов попита за какво прокуратурата не се е самосезирала незабавно.

" Ще осъдим това Неправителствени организации сигурно, в случай че се вземат пари - ще ги дарим за някоя идея. На тези хора мястото им е в пандиза. От гърмежа в " Нова Каховка " стартира офанзивата за българското Черноморие. Ние се борим за ежедневни проби, кой ли не излезе да направи проби и да каже, че няма нищо. Единствено сме разочаровани от Министерството на туризма - 5 дни след този скандал те не са излезли със мнение ", акцентира той.

От думите му стана ясно, че в България съвсем няма съветски туристи, само че в Гърция е цялостно.

Ричард Алибегов разясни, че в ПВУ пък туризмът въобще не участва.

" Хората могат да на всички места, само че при нас не е по този начин, както се твърди ", безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР