Конете не само разпознават човешките лица, но и запомнят емоционалните

...
Конете не само разпознават човешките лица, но и запомнят емоционалните
Коментари Харесай

Животното, което може да разпознае нашите емоции

Конете освен разпознават човешките лица, само че и запомнят прочувствените изражения и употребяват информацията , с цел да преценят дали индивидът може да е опасност за тях.

В серия опити експерти от университетите в Съсекс и Портсмут са показвали на питомни коне фотоси на хора с щастливо или ядосано изражение. По-късно завели хората от фотосите при конете, като ги инструктирали изражението на лицето им да е неутрално.

Учените следили придвижването на очите на конете, когато видели хората онлайн . Те възприели тези с гневни изражения на фотосите като опасност .

 г Thinkstock

Предишно проучване разкри, ч е конете са склонни да гледат застрашаващите обекти и събития с лявото око, тъй като дясното полукълбо на мозъка им прави оценка риска. В новия опит учените откриха, че животните гледат хората с гневните изражения точно с лявото око. Те освен имат памет за изражение , само че и могат да си го спомнят и да го свържат с съответен човек.
 Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб Edna предлага Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб
„ Знаем, че конете са обществено интелигентни, само че за първи път откриваме тази дарба у бозайник “, сподели Лиан Прупс от екипа и добави:

„ Освен това конете в опита гледаха фотосите единствено за малко, те нямаха позитивно или негативно прекарване с доброволците “.

 г Thinkstock

Виж още:
Ти ще използваш ли крем за коне ? Жената, която заряза Ел Ей, с цел да отглежда коне в България Невероятната история на едно писмо без адрес...
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР