Комунистическият режим в България (09.09.1944 г. – 10.11.1989 г.) и

...
Комунистическият режим в България (09.09.1944 г. – 10.11.1989 г.) и
Коментари Харесай

Табела на всяка институция ще обявява комунистическия режим за престъпен

„ Комунистическият режим в България (09.09.1944 година – 10.11.1989 г.) и активността на Българска комунистическа партия са оповестени за незаконни със закон, признат от 38-ото Народно заседание. “

Надписи с подобен текст да бъдат поставяни на фасадите или на друго видно място във всички здания на държавни органи, териториалните им звена, органите за локално самоуправление, културни институции, просветителни центрове, учебни заведения и университети, плануват ремонти в Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен.

Промените са импортирани в последния работен ден преди празниците – 5 май, от група депутати от ГЕРБ-СДС, измежду които Даниел Митов, Екатерина Захариева, Любен Дилов, Румен Христов и други

Предвижда се санкция за несъблюдение на разпореждането за ръководителите на съответните институции в размер на една месечна заплата. А при наново и следващи нарушавания санкцията се удвоява.

Сред претекстовете си вносителите акцентират, че 33 години след рухването на комунистическия режим и 22 след приемането на закона процесът на декомунизация у нас не е завършил.

„ Даже в противен случай, вършат се систематични и целенасочени опити за пробуждане на носталгия у съвременниците на режима и заблуждаване на по-младото потомство, което няма персонални усещания от него “, пишат вносителите.
Без знаци на режима
Те прибавят, че зверствата на Народния съд, лагерите на гибелта, отнемането на собствеността, унищожаването на човешки животи и ориси, така наречен Възродителен развой би трябвало най-накрая да получат своята присъда с действителни и безкомпромисни дейности.

В тази връзка депутатите от ГЕРБ-СДС оферират основаването на нов член в Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен, с който задължават всички органи на държавната и локалната власт, публично-правни организации, просветителни институции, юридически и физически лица да подхващат нужните дейности съгласно своите пълномощия, с цел да отстранен от обществените места всевъзможни знаци, възхваляващи комунизма, Българска комунистическа партия и нейните ръководители.

По свое предпочитание те могат да дават на Музея за социалистическото изкуство демонтираните комунистически арт знаци.

Глобата при непремахване на знаците също е в размер на една месечна заплата за ръководителите на съответните институции и се удвоява при наново нарушаване.

Ако поправките в закона станат факт, нарушаванията ще се откриват от 5-членни комисии, избрани от регионалните шефове, а наказателните постановления ще се пишат от губернаторите или упълномощени от тях лица. При нарушавания или безучастие по въпроса на самите регионални шефове, Инспекторатът на Министерския съвет ще им издава актове за  административни нарушавания.

За слагането на табелите и премахването на знаците на комунистическия режим се планува месец, откакто поправките в закона бъдат признати.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР