Комуникационната агенция Noble Graphics спечели наградата Най-ефективна агенция на годината

...
Комуникационната агенция Noble Graphics спечели наградата Най-ефективна агенция на годината
Коментари Харесай

Рекламната индустрия трябва да се отвори към света

Комуникационната организация Noble Graphics завоюва премията " Най-ефективна организация на годината " в 15-ото издание на състезанието " Effie България ". Надпреварата, проведена от Българската асоциация на информационните организации (БАКА), цели да отличи акциите през миналата година, които по измерими критерии са постигнали обилни резултати и служат за образец на промишлеността. Noble Graphics печели наградата за шести път от основаването на състезанието у нас. Също шест от нейните общо осем подадени поръчки са били позволени до финала, като за всяка организацията завоюва отличие.

Noble Graphics и веригата Kaufland работят взаимно от седем години и за повторно през последните три дружно взимат премиите за " Най-ефективна информационна организация " и " Най-ефективен рекламодател ".

Съдружниците в Noble Graphics Иво Алтънов, Марсел Леви и Желез Атанасов описват пред " Капитал " за устойчивия триумф, проблемите на бизнеса и по какъв начин се написа поръчка за Effie. Как би трябвало да слушаме потребителите си и какъв брой значими са цифровите услуги като част от медийния микс, споделя маркетинг шефът на " Kaufland България " Катерина Ушева.
Съдружниците в Noble Graphics Иво Алтънов, Желез Атанасов и Марсел Леви Гордеем се с това, че имаме номинации и награди за всички клиенти, от които си устояваме бизнеса Иво Алтънов, Желез Атанасов и Марсел Леви, Noble Фотограф: Надежда Чипева Реклама
За трета поредна година печелите премията най-ефективна информационна организация в страната. На какво се дължи този триумф? Остава ли нещо прикрито, което не виждаме зад работата ви?

Марсел Леви: Основна причина за нашето неизменност и триумфи е, че топ мениджмънтът на организацията се познаваме и работим дружно от десетилетия. След толкоз години споделяме и общата философия, че в действителност положителните хрумвания продават. Това, което може би остава прикрито, е, че поставяме много старания да отстояваме нашите професионални правила. Към това би трябвало да прибавим и извънредно надарения и обединен екип, за който сме основали среда, в която техния гений да блесне най-ярко. Нямаме текучество, даже и хората, които изоставен по една или друга причина, доста постоянно се връщат назад.

С бирения производител Carlsberg спечелихте премия в новата категория " Устойчив триумф ". Това ли в действителност прави един бранд ефикасен - устойчивостта му във времето?

Иво Алтънов: " Пиринско " е забавен образец за гражданска война на нашия пазар. Noble пое марката в края на 2004 година, когато той беше дребна районна марка. По това време всички бирени марки залагаха на мъжкото другарство и утоляването на жаждата. За тогава беше самоуверено решение да нареждаме " Пиринско " като " прохлада от планината ", защото и бирата се прави от планинска вода. Много е мъчно да надграждаме всяка година връзката. С дребни стъпки го вършим и това носи резултати. В това се крие триумфът на " Пиринско " - от това да се осмелиш да счупиш статуквото и по-късно да следваш това, в което вярваш.
Реклама
От журито регистрират нараснало качество на поръчките, какво е смисъла на самото написване на поръчките?

Марсел Леви: Това, което виждам от пазара, е, че организации и рекламодатели към този момент доста по-професионално подхождат към всеки план, употребяват доста повече данни, слагат си цели, като по-късно можеш по-лесно да докажеш своята теза. Нещата въпреки всичко се развиват.

Иво Алтънов: Добре написаната поръчка е разследване на добре свършена работа по самия план. Ако е изработен разбор, определена е работеща тактика, която води до резултати, писането на поръчката става от самосебе си. Ние доста се гордеем с това, че имаме номинации и награди за всички клиенти, от които си устояваме бизнеса. Всички браншове на промишлеността - ритейл, бързооборотни артикули, финансови услуги.

Кои нови клиенти спечелихте предходната година?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР