Комуникационна агенция d:istinkt представи първия в сектора на агенционния бизнес

...
Комуникационна агенция d:istinkt представи първия в сектора на агенционния бизнес
Коментари Харесай

d:istinkt с първия в комуникационния сектор всеобхватен анализ на агенционен бизнес


Комуникационна организация d:istinkt показа първия в бранша на агенционния бизнес изчерпателен разбор. Условно наименуван „ Моделът d:istinkt “, интерактивният план е осъществен взаимно със профилираното издание Creative Bulgaria и разкрива пътя на компанията към огромната премия „ Агенция на годината “ на BAPRA Bright Awards, с която бе отличена тази година. Анализът обгръща три съществени посоки от интервенциите на организацията: бизнес, хора и нововъведения, и може да прегледан на. 


-->
„ Всеки бизнес съставлява старания на доста равнища и същността му не се изчерпва единствено с екселските таблици, попълнени с данни от Търговския указател. Ние като анализатори би трябвало да си даваме сметка за това и да търсим ключа към сполучливия бизнес допълнително елементи, както и обяснението зад числата. Съществуват няколко влиятелни издания на развитите медийни и рекламни пазари в Европа и Съединени американски щати, които дават задоволително добър образец по какъв начин и по какви индикатори би трябвало да бъде оценен бизнесът на една организация “, сподели Весислава Антонова, основен редактор, Creative Bulgaria. „ С този нов метод на оценка на бизнеса на d:istinkt се опитахме да дадем подобен образец. Той надскача сравнението на оперативни доходи, облага, брой клиенти и наети хора и може да послужи за бъдещи ранглисти в промишлеността. Вярвам, че сходен модел може и би трябвало да се развива и надгражда в бъдеще и това е единствено първата стъпка. “

Първата част от разбора преглежда корпоративната тактика на компанията, учредена на бистрота и почтеност, с помощта на която d:istinkt регистрира 73% растеж в приходите единствено през последната година. Анализът е основан на модела за бенчмаркинг на информационната промишленост, въведен от Gould+Partners, който мери по какъв начин тя еволюира и годишно обобщава резултатите в отчет. В категория „ Бизнес “ анализът преглежда финансовите резултати на компанията, приходите и разноските по посоки, както и билинг методите (време-базирано, абонаменти и планова база). Втората област, наречена „ Хора “, проучва метода на ръководство и задържане на гениите в компанията, а последната част се концентрира върху новаторските подходи при осъществяването на информационни акции за клиенти.



Резултатите от трансформацията за последните 4 години демонстрират, че организацията съумява да надгради бизнес модела си стабилно и да усили освен приходите, само че и доста да разшири обсега на бизнеса си. За постигането на тези цели d:istinkt подхваща редица поредни стъпки, измежду които инвестиция в развиването на отдела по разбори, оптимизация на ценообразуването и смяна в оперативната конструкция. Възприетият метод прецизно следва заложената тактика, основана на две съществени задания на компанията – да се трансформира в място, насърчаващо развиването на гения и екипността в дълготраен проект, което е ходило към огромната цел – позиционирането й като най-хубавата информационна организация на пазара.

Освен в създаването на новаторски услуги и изчерпателен ребранд d:istinkt влага сериозен запас и в привличането на нови гении и разширение потенциала си. Това й разрешава да предлага услуги, обичайно непокътнати за рекламни, медийни и BTL организации, което води и до преразпределяне на приходите. Инвестицията се отплаща – единствено за 4 години планирането на медийни акции и медийните покупко-продажби осъществят над 36% от общите доходи на компанията.

С трансформацията и въвеждането на нов метод за разработване на тактики за клиентите се трансформират и плановете, върху които организацията работи. Най-важният детайл от всяка информационна акция е измерването на нейната успеваемост. Ето за какво d:istinkt залага на пет вида разбори, напълно основани на формулата на водещия теоретик на връзката Харолд Ласуел, наричана „ 5-те К “. Те включват редица новаторски метрики и подходи за оценка на информационните старания на бизнеса, включително по какъв начин са приели потребителите даден артикул, какъв е медийният резултат от въвеждането му, разбор на потребностите на целевата публика, разбор на наличието, построяването карти на заинтригуваните страни и други Тази смяна води до точно обмисляне и осъществяване на заложените цели, като организацията обработва 113 705 информационни единици за клиенти (материали в обичайни медии, мнения под постове и други интеракции) през 2021 година, или приблизително по 9475 месечно. През първата половина на 2022 година това число стабилно нараства до 10 489 споменавания на марки. Именно този модел на премерване на връзката разрешава следене на  здравето на марката и представянето й в медийна среда, отчитайки главните разбирания на потребителите и  измененията в поведенческите им настройки.



С разрастването на екипа и портфолиото организацията залага от ден на ден на инфлуенсър маркетинг, като броят ангажирани инфлуенсъри за акции се усилва доста - от 21 през 2020 година до 62 през 2022 година Екипът на компанията създава и личен метод към инфлуенсър маркетинга на всеки бранд, като се концентрира върху основаването на дълготрайни партньорства и построяването на достоверна връзка с марката. При изработването на оферти за клиенти организацията навлиза надълбоко в профила на инфлуенсърите, което разрешава да се вземат най-хубавите решения по повод избора на хора. Сред факторите за профилиране с изключение на обичайни метрики като местонахождение, възраст, ползи, колаборация с други марки, брой почитатели, моделът включва и индикатори като профил на аудиторията (къде живее, какво харесва, кого следва), % подправени почитатели, равнище на ангажираност (engagement rate) и account reachability (% почитатели на инфлуенсъра, които имат под 1500 почитатели в техните профили). Така клиентите получават сложно и приспособено предложение от евентуални лица, с които да осъществят своите маркетингови цели. Освен прецизната селекция, организацията дава отговор и за цялостното ръководство на този детайл от информационния микс - от избора до осъществяването на акцията и нейното отчитане.

За последните три години и половина d:istinkt съумява да завоюва и 107 награди и номинации за акциите, осъществени за някои от най-популярните марки у нас. Само за първата половина на 2022 година организацията стана притежател на 29 влиятелни награди от международни и български състезания в информационната сфера, както и 6 номинации. Сред наградените акции са „ Операция женитба “, „ Дигитални скаути: Знаеш, преди да превърташ “, „ Учителите на България “, „ Бъди себе си “, „ Моята първа работа “ и други

Целият план може да бъде прегледан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР