Композицията Водна паша (одухотвореният водач и лидер, който повежда народа

...
Композицията Водна паша (одухотвореният водач и лидер, който повежда народа
Коментари Харесай

Водна паша украси Южния парк

Композицията " Водна паша " (одухотвореният лидер и водач, който повежда народа си към добро) на скулптора Павел Койчев украси водното огледало на Южния парк в София . Проектът е финансиран от Столична община.

Творецът Павел Койчев показа пред медиите, че смисълът на " Водна паша " е хората повече да имат вяра в положителното, в хубавите неща в живота и в оптимизма. Койчев благодари на всички пристигнали хора за отделеното време да видят композицията му.

" Оптимизмът на живота е най-важното нещо и във всички мой работи съм прокарвал това нещо - тези мисли, усеща и страст ", изясни създателят.
 Снимка 588938
Източник:

На въпрос накъде ни води " Водна паша ", Койчев добави, че композицията е обърната на Запад. Европа е нашият дом, нашите полезности и толкоз доста е дала на човечеството, че не трябва да се не помни, сподели още скулпторът. Той желае композицията да даде на хората по-малко технологии и повече честен императив.

От своя страна Малина Едрева от Столичния общински съвет добави, че София заслужава да има своята непрекъсната апаратура - модерно изкуство в градска среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР