Композиторът Любомир Дамянов се изненадал, че гърците знаят и припяват

...
Композиторът Любомир Дамянов се изненадал, че гърците знаят и припяват
Коментари Харесай

Силвия Кацарова с голямо признание

Композиторът Любомир Дамянов се изненадал, че гърците знаят и припяват някои от неговите велики шлагери.

Звучеше ми като нещо от рубриката " Невероятно, само че факт “, тъй като гърците слушат в случай че не извънредно, то най-вече тяхната си музика. Затова доста се изненадах от разказите на познати, на които имам вяра, че гърци си пеят " Големият транспортен съд “, съобщи пред " Телеграф “ композиторът.

Отговорът обаче бил елементарен – оказало се, че въпросните гърци много години са живели у нас и са израснали с песни на Дамянов като " Големият транспортен съд минава “ в осъществяване на Силвия Кацарова, " Рали “ на Васил Найденов, " След лятото “ на LZ, " Ти ме повика “ на Лили Иванова, " Всичко е обич “ на Силвия Кацарова и Васил Найденов и други А и тези песни са си много шлагерни.

" Музиката минава граници и това е следващото доказателство “, разяснява композиторът. Той добави: " Бяхме в Офринио, прочут и като Тузла, на отмора, там е най-близкият гръцки плаж до Западна България. Разминахме се с огромните наводнения. Винаги е прелестно да чуеш своя ария, само че в никакъв случай не съм очаквал тъкмо в Гърция хора да си пеят моята музика. Естествено, " Големият транспортен съд “ никой не може да извърши като Силвия Кацарова, само че тук е значимо желанието “.

Любомир Дамянов бе жури на фестивала за поп и рок музика " София пее 2023 “, завършил предходната вечер. " Доскоро участвах с мои песни на фестивалите, в този момент обаче съм жури и минах от другата страна “, призна създателят на шлагери. Връчи и премията на тандема Илия Ангелов и Живко Колев за песента " Китарите още звънят “.

Той се готви на 26 септември да срещне следващия си рожден ден. Припомня, че преди време негови песни, които е писал през 80-те години, като " След лятото “ за LZ и " Рали “ за Васил Найденов изненадващо влезнали в ранглисти на Нова Зеландия и Австралия. Разбрал го, откакто почнал да получава отчисления за авторски права. Иначе сега споделя, че за него е настоящ последният му албум, където е събрал най-хубавото от песните по текстове на Атанас Димов, изпълнени от Силвия Кацарова, Маргарита Хранова, " Трамвай №5 ", Богдан Томов, Петя Буюклиева, " Спринт “ и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР