Комплексни са причините за това, което се случва. Лошото е,

...
Комплексни са причините за това, което се случва. Лошото е,
Коментари Харесай

Нинова си спомни как от небето валяха шарани

Комплексни са аргументите за това, което се случва. Лошото е, че като сериен филм на ужасите - Бисер, Царево, Мизия, Карлово. Ще ме извините, в случай че съм малко повече прочувствена. Преживях наводнението в Мизия. Това съобщи пред bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Бях на Бузлуджа и ми се обадиха, че има заплаха да бъде залят нашият град. Веднага хукнах натам. През огледалото обратно видях три метра вода “, показа тя съвсем със сълзи на очи, очевидно разтърсена от загатна.
-->
„ Твърдя, че нито едно от тези наводнения не е само по причина на дъжда. Няма по какъв начин от небето да валят шарани. Така беше в Мизия “, уточни тя.

„ Днес чух една жена да споделя, че по площадите към този момент вали сладководна риба “, сподели тя за бедствието в Царево.

Тя напомни, че като вицепремиер в кабинета „ Петков “ се е занимавала доста с язовирите в България. Те са общо 6844. Стотици са безстопанствени, просто не е могло да се откри кой дава отговор за тях.

Нинова уточни своите оферти в тази тенденция: „ Тази благосъстоятелност да се окрупни. Водите и язовирите да се разгласят за национално благосъстояние, национална сигурност, да се възстановят напоителни системи “.

Освен това тя упорства за надзор на тези процеси, тъй като „ всеобщо се раздават на концесия язовири без никаква грижа “.

Според водача на Българска социалистическа партия, от концесията на язовирите страната единствено губи. Тя описа, че в първите ѝ дни като вицепремиер ѝ били дадени 15 огромни папки за концесии, като разчитали, че тя не е насочена в ситуацията и ще ги подпише. Тя не го направила.

По отношение на законите, които се чака да се одобряват в Народното събрание, Нинова сподели: „ Това, което е рационално, за Шенген, за европейското развиване, за ПВУ, ще го подкрепим. Изразяваме запаси за закона за КОНПИ “.

„ Спорят по какъв начин да си разпределят властта в КОНПИ. На какъв брой части да си я разделят, тъй че кой от сглобката какъв брой да вземе “, добави тя.

„ Не можем да допуснем промяна на националния празник, както и да ни ръководят хора с двойно поданство, желаеме да ни ръководят българи “, акцентира Нинова.

„ За правосъдна промяна си заслужава да се приказва, само че не такава, каквато направиха до момента “, изясни тя.

„ Пред нас и пред публиката и публицистите договарят за държавно управление, а подмолно в манастир се договорят за разпределени на власт пари и въздействие “, възмути се тя по отношение на разкритията за присъединяване на Алексей Петров в съставянето на кабинета.

„ Докато по този начин седят някъде и се договарят, няма да върви напред страната “, приключи Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР